2 aprilie 2017

TAGLIATELLE CU SOMON AFUMAT SI TARHON



Printre retetele extrem de usoare si foarte rapide pe care le putem pregati oricand acasa cu doar cateva ingrediente, se afla si aceste tagliatelle cu somon afumat si tarhon proaspat foarte aromat.

Nu mai facusem demult paste, asa incat astazi la pranz mi-am luat la indemana tot ce aveam nevoie si iata-ma gata cat ai clipi cu o portie generoasa de tagliatelle delicioase de nerefuzat.


Ingrediente:


  • 300 gr. tagiatelle proaspete
  • 150 gr. somon afumat
  • 250 ml. smantana pentru gatit
  • 20 gr. parmezan ras
  • 10 frunzulite de tarhon
  • 4 frunze de busuioc pentru ornat


  • Metoda de preparare:

    Intr-o oala de 2 litri se pune la fiert apa suficienta cu sare pentru pregatirea pastelor care vor fi gata in doar doua minute de cand apa incepe sa clocoteasca.

    Rupeti somonul afumat in bucatele marunte si tocati frunzulitele de tarhon.

    Se pune pe foc domol o tigaie micuta in care se adauga smantana de gatit, iar cand aceasta se incalzeste suficient se adauga cele 20 gr. parmezan ras si se amesteca încontinuu pentru 2-3 minute, cat sa se topeasca si sa formeze un sos omogen.

    Condimentati dupa cum va place cu sare si piper, apoi adaugati in sosul de branza frunzulitele proaspete de tarhon.

    Strecurati pastele rapid si amestecati-le cu sosul caldut omogenizandu-le bine pentru a fi „imbracate” complet.

    Se aranjeaza pe farfurii cu bucatele de somon afumat deasupra si se decoreaza cu busuioc proaspat pentru un plus de aroma si gust.


    Sa aveti pofta!


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu