A trecut o veșnicie de când nu am mai pregătit un tiramisu
la pahar, așa încât mă grăbesc să vă împărtășesc rețeta mea rapidă, cât se
odihnește la frigider în așteptarea prietenilor care vor degusta cu plăcere
acest desert inconfundabil, agreat de toată lumea.
- 300 gr. pișcoturi
- 2 ouă
- 3 linguri de zahăr tos
- 2 linguri de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 250 gr. mascarpone
- 400 ml. cafea
- 60 ml. coniac
- 20 gr. cacao
Încep cu două cești sănătoase de cafea espresso pe care o
îndulcesc cu o lingură de zahăr, apoi o las să se răcorească pentru o jumătate
de oră.
Separ cele două ouă și frec bine gălbenușurile cu zahărul
pudră până se albesc și își dublează volumul.
Urmează să adaug în cremă brânza mascarpone păstrată pentru
o oră la temperatura camerei, după care încorporez cu grijă bezeaua făcută din albușurile
bătute spumă împreună cu cele două linguri de zahăr tos.
La final torn câteva picături serioase de coniac și obțin o
cremă extrem de fină și delicioasă care abia așteaptă să fie savurată în
desertul meu rapid de astăzi.
Aromatizez cafeaua îndulcită cu restul de coniac, înmoi în
ea cu grijă pentru doar câteva secunde pișcoturile pregătite - unul câte unul,
apoi le așez în straturi alternative începând cu câte două linguri de cremă așezată
pe fundul paharului.
Mai este nevoie să vă spun că vă veți surprinde plăcut
invitații?!
Sper doar că v-am dat o idee de un desert delicios și nu foarte
dulce de week-end ce vă va încânta papilele gustative, mai ales dacă nu uitați
să presărați un strat generos de cacao deasupra atunci când veți scoate
desertul di frigider gata să fie degustat.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu