16 noiembrie 2016

COAJĂ DE PORTOCALĂ CONFIATĂ


Avem portocalele la îndemână tot timpul anului, iar eu sunt o mare amatoare de dulciuri care să conțină atât coajă de citrice proaspete cât și coajă de portocală sau de lămâie confiată.

Se pregătesc folosind același procedeu foarte simplu și la îndemâna oricui, se pot păstra la rece într-un borcan împreună cu siropul rezultat sau se pot usca pentru câteva ore după care se pun într-o cutie închisă bine și rezistă, de asemenea, un timp destul de îndelungat.


Ingrediente:
  • coaja de la 3 portocale
  • 200 g. zahăr
  • 200 ml. apă












Pentru început îndepărtez partea albă de pe cojile de portocală tăiate felii și le păstrez pentru o zi-două într-un borcan încăpător cu apă rece schimbând apa de cel puțin două-trei ori.

Le tai feliuțe puțin mai subțiri și le fierb în două ape pentru cel puțin 5 -10 minute.

Veți observa cum încep să își schimbe culoarea mată de portocaliu devenind puțin translucide semn că s-au opărit suficient și s-au înmuiat puțin.

Le scurg de ultima apă, adaug peste ele zahărul și 200 ml. apă, amestec bine până se dizolvă zahărul, după care le mai las pe foc mic timp de 10-15 minute, cât să se formeze un sirop consistent.

Scot din ibric câteva feliuțe pe care le dau prin zahăr tos și le las la uscat pentru cel puțin două ore, iar restul de coji le răstorn într-un borcan împreună cu siropul obținut.


















Se păstrează foarte bine pentru cel puțin 6 luni, însă vă garantez că la mine nu vor rezista atât, mai ales că vin Sărbătorile de iarnă și vor fi vedeta multor dulciuri de sezon.



















Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu