Avem portocalele la îndemână tot timpul anului, iar eu sunt
o mare amatoare de dulciuri care să conțină atât coajă de citrice proaspete cât
și coajă de portocală sau de lămâie confiată.
Se pregătesc folosind același procedeu foarte simplu și la
îndemâna oricui, se pot păstra la rece într-un borcan împreună cu siropul
rezultat sau se pot usca pentru câteva ore după care se pun într-o cutie
închisă bine și rezistă, de asemenea, un timp destul de îndelungat.
- coaja de la 3 portocale
- 200 g. zahăr
- 200 ml. apă
Pentru început îndepărtez partea albă de pe cojile de
portocală tăiate felii și le păstrez pentru o zi-două într-un borcan încăpător
cu apă rece schimbând apa de cel puțin două-trei ori.
Le tai feliuțe puțin mai subțiri și le fierb în două ape
pentru cel puțin 5 -10 minute.
Veți observa cum încep să își schimbe culoarea mată de
portocaliu devenind puțin translucide semn că s-au opărit suficient și s-au
înmuiat puțin.
Le scurg de ultima apă, adaug peste ele zahărul și 200 ml.
apă, amestec bine până se dizolvă zahărul, după care le mai las pe foc mic
timp de 10-15 minute, cât să se formeze un sirop consistent.
Scot din ibric câteva feliuțe pe care le dau prin zahăr tos
și le las la uscat pentru cel puțin două ore, iar restul de coji le răstorn
într-un borcan împreună cu siropul obținut.
Se păstrează foarte bine pentru cel puțin 6 luni, însă vă
garantez că la mine nu vor rezista atât, mai ales că vin Sărbătorile de iarnă și
vor fi vedeta multor dulciuri de sezon.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu