Printre meniurile rapide, elegante și foarte ușor de
pregătit, se află după părerea mea și acest file de cod cu creveți și orez
basmati.
Mă regăsesc printre iubitorii de pește, iar pentru astăzi am
ales această rețetă cu pește alb ce sper să vă placă și să o gătiți cu plăcere
acasă datorită complexității extrem de reduse și a rezultatului demn de
aprecieri pozitive care vă vor încununa cu succes o cină sănătoasă reușită.
- 400 gr. file de cod
- 125 gr. orez basmati
- ½ cub de legume
- 250 gr. creveți
- 50 gr. unt
- ½ lămâie
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- sare și piper după gust
Înainte de a mă apuca de pește, pun orezul la fiert într-o
crăticioară cu 350 ml. apă fierbinte și o jumătate de cubuleț de concentrat de
legume.
Pregătesc o tigaie cu puțin unt și un strop de ulei de
măsline, condimentez peștele uscat bine în prealabil cu sare și piper, apoi îl
pun la rumenit pentru câteva minute pe ambele părți.
Creveții se prepară, de asemenea, foarte rapid într-un
cubuleț de unt și puțin ulei. După doar două - trei minute, când își schimbă
culoarea, adaug usturoiul pisat, puțină sare și piper, apoi îi stropesc din
belșug cu zeamă de lămâie. Îi mai las un minut pe foc și îi dau deoparte.
Pe lângă pătrunjelul presărat cu generozitate pe deasupra și
o felie de lămâie care va accentua gustul ușor și proaspăt din farfurie, eu am
folosit de această dată alături și un pesto rapid făcut din coriandru cu ardei
iute jalapeno.
Aduce un plus de aromă și o notă puțin picantă pe care nu o pot
refuza niciodată din farfurie, în defavoarea sării pe care o folosesc în
ultimul timp cu multă rezervare.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu