4 octombrie 2016

CHEESECAKE CU MIERE ȘI IAURT


Îmi este foarte greu să refuz o felie de cheesecake. De fiecare dată mă gândesc la ce voi alege din gusturile infinite și combinațiile surprinzătoare pe care le poți folosi alături de o cremă de brânză, de la fructele proaspete și până la aromele dulci de vanilie sau ciocolată cu frișcă, gelatină sau ouă în funcție de metoda prin care mă decid să îl pregătesc - la rece sau la cuptor.

Azi, însă, m-am decis la un cheesecake foarte simplu cu miere și iaurt, extrem de fin și de delicat, fiind inspirată și de ouăle bio de țară pe care le aveam în frigider.

Deși evitați să îl preparați, în favoarea celui pregătit rapid și fără coacere, vă sfătuiesc să îl încercați măcar o dată. Dacă va sta suficient la frigider, vă veți bucura la fel de mult și nu veți fi dezamăgiți de desertul excepțional, fin și foarte cremos din farfurie care vă va încânta invitații.


Ingrediente:
  • 200 gr. biscuiți
  • 100 gr. unt moale
  • 250 gr. iaurt cremos
  • 250 gr. mascarpone
  • 200 gr. cremă de brânză
  • 4 linguri de miere
  • 4 ouă
  • 1 lingură coajă de lămâie






Prima impresie la acest tip de cheesecake este că se prepară mai greu și durează mai mult, însă nu este așa.

Blatul de biscuiți se prepară la fel de rapid. Mărunțesc într-un robot biscuiții și îi amestec pentru câteva secunde cu untul moale.

Răstorn pesmetul obținut într-o tavă cu fund detașabil, îl presez bine și îl dau la cuptor pentru 10-15 minute la 190° C.


Între timp omogenizez bine într-un bol crema de brânză și crema mascarpone, adaug iaurtul, apoi mierea și coaja de lămâie.


Pun ouăle, unul câte unul, și amestec după fiecare până la încorporarea completă.

Torn compoziția peste blatul de biscuiți, apoi bag prăjitura în cuptor pentru aproximativ o oră la 140° C. Spre final scutur tava puțin pentru o simplă verificare (vă spun imediat de ce) și presar deasupra câțiva fulgi de migdale.

Este gata când se rumenește puțin pe margine, iar centrul tremură ușor și are o consistență similară cu a jeleului.


Las tava deoparte să se răcească la temperatura camerei, apoi o dau la rece pentru câteva ore sau peste noapte.


Este foarte apetisantă culoarea obținută de la ouăle de țară, iar gustul dulceag și puțin acrișor cu aromă de miere și lămâie vă va încânta cu siguranță papilele gustative.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu