Ingrediente:
- Un pachet foi de pandișpan
- 400 ml. Frișca lichida Hulala
- 250 ml. Lapte condensat
- 3 linguri miere de salcâm
- Esența de vanilie
- 2 plicuri gelatina
Glazura:
- 300 gr. ciocolata
- 150 ml. frișca lichida Hulala
- 50 gr. unt
M-am tot gândit la aceasta prajitura mai ales ca de fiecare data când
cumpăram acest desert era insuficient si are bineînțeles un gust atât de fin si
delicat încât nu ai vrea sa il înlocuiești curând cu orice alt desert.
Îmi spunea o prietena ca daca ar fi sa nu se gândească la kilogramele in plus, ar umple frigiderul cu așa ceva.
Îmi spunea o prietena ca daca ar fi sa nu se gândească la kilogramele in plus, ar umple frigiderul cu așa ceva.
Nici nu mă gândesc ca prin prepararea ei as reuși sa
realizez la perfecție felia de lapte cu care ne încânta Ferrero, însă, după îndelungi
căutări pe internet unde speram sa găsesc o rețeta pe care mi-o imaginam cat
mai aproape de realitate, si având prilejul potrivit cu ocazia Sărbătorilor, iată-mă
la cumpărături si in bucătărie.
Am trișat puțin si am folosit foi de pandișpan cu cacao
din comerț. Puteam sa le prepar si eu, însă
cele mai potrivite mi s-au părut aceste foi care sunt la fel de gustoase.
Am bătut frișca după care am adăugat mierea si putina esența
de vanilie.
Intr-o ceșcuța am lăsat 5 minute la hidratat gelatina in 3-4
linguri de apa după care am pus-o puțin pe foc împreuna cu 3-4 linguri de lapte si
250 ml lapte condensat. Nu mult, doar cat sa se dizolve gelatina si amestecul
sa fie puțin călduț. Am adăugat aceasta compoziție in amestecul de frișca bătuta
si crema era gata.
Am început sa montez si peste prima foaie am adăugat crema, repetând procedura după fiecare foaie de pandișpan. Datorita faptului ca am preparat destul de multa crema (se poate prepara cu multa încredere doar din 300 ml. frișca), eu am avut asamblat ultimul strat de deasupra crema peste care am pus glazura, însă se poate adauga glazura mult mai ușor peste foaia de pandișpan.
Pentru glazura am folosit 300 gr. ciocolata (2buc. ciocolata neagra si 1 buc. ciocolata cu lapte) pe care le-am topit la bain-marie in 150 ml. frișca lichida. Preventiv am pus si 50 gr. unt taiat cubulețe, nu de alta, dar voiam sa fiu sigura ca se va întări suficient astfel încât sa aibă si o consistenta de crema puțin mai tare.
Am început sa montez si peste prima foaie am adăugat crema, repetând procedura după fiecare foaie de pandișpan. Datorita faptului ca am preparat destul de multa crema (se poate prepara cu multa încredere doar din 300 ml. frișca), eu am avut asamblat ultimul strat de deasupra crema peste care am pus glazura, însă se poate adauga glazura mult mai ușor peste foaia de pandișpan.
Pentru glazura am folosit 300 gr. ciocolata (2buc. ciocolata neagra si 1 buc. ciocolata cu lapte) pe care le-am topit la bain-marie in 150 ml. frișca lichida. Preventiv am pus si 50 gr. unt taiat cubulețe, nu de alta, dar voiam sa fiu sigura ca se va întări suficient astfel încât sa aibă si o consistenta de crema puțin mai tare.
Am avut solicitări de a repeta rețeta si am facut-o, mai
ales ca are un gust destul de răcoros. Nu am folosit zahar deloc si a fost
suficient de dulce, astfel încât sa simți ca mai vrei încă o bucata de fiecare
data.
L-am preparat ...cu greu m-am oprit din mancat !
RăspundețiȘtergereSă te pregătești!
RăspundețiȘtergere