Ingrediente:
- 500 gr. ficăței de pui
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 100 ml. vin
- 300 ml. suc de roșii
- sare și piper
- oregano și busuioc uscat
Astăzi am pregătit o rețetă de ficăței de pui cu vin și sos
de roșii. Este una dintre preferatele mele, o fac cu plăcere și nu mă satur de
ea niciodată, fie că o servesc alături de un piure de cartofi, fie că o asortez
cu o delicioasă mămăliguță fierbinte.
Pentru început călesc o ceapă tăiată mărunt într-o tigaie de
teflon până se înmoaie și devine puțin translucidă.
Adaug ficățeii spălați și curățați în prealabil de pielițe,
îi condimentez cu sare si piper, iar peste ei răstorn vinul roșu pe care îl
aveam deja pregătit într-o ceșcuță. Îi acopăr cu un capac și îi las la înăbușit
până scade tot lichidul și încep să se rumenească.
După ce îi întorc pentru a prinde culoare și pe cealaltă
parte, este momentul să adaug usturoiul pisat și întreaga cantitate de suc de
roșii. Eu îl prefer pe cel făcut în casă, fiind mult mai natural și mai consistent,
suficient cât să formeze un sos destul de gros alături de ficăței, dar pentru
cei care nu au, se poate suplimenta fără nici-un fel de problemă cu o lingură
de pastă de tomate.
Verific dacă este suficient de condimentat, iar pentru o
aromă suplimentară mai presar puțin oregano și busuioc uscat. Nu îi mai las pe
foc decât maxim 5 minute, cât sosul mai dă în clocot doar de câteva ori și
ficățeii mei cu vin și sos de roșii sunt gata. Așa de bine miroase…!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu