Ingrediente:
- 1 fir de praz
- 5 cartofi
- 1 cub Knorr
- 3- 4 linguri ulei
- 30 gr. unt
- 1 felie bacon
- 2 căței de usturoi
Sfătuiesc pe oricine să prepare această supă cremă de praz
și cartofi datorită faptului că are un gust excepțional de fin și catifelat, este
foarte ușor de făcut și nu trebuie să ai la îndemână decât un fir de praz, 4-5
cartofi și un blender de mână.
Deoarece bucata mea de praz este destul de măricică, eu am
folosit în rețetă 5 cartofi medii. Ideea este să echilibrez cumva cele două
gusturi așa încât nu doresc să pun prea mulți cartofi care să acopere aroma delicată
a prazului de la care nu folosesc acum decât partea albă.
Prin urmare, am tăiat grosier partea albă a prazului și am
pus-o la călit în 3-4 linguri de ulei de rapiță. Între timp tai cubulețe
cartofii pe care urmează să îi adaug peste praz doar pentru câteva minute. Am
grijă să nu le rumenesc, ci doar să se înmoaie puțin și să capete o strălucire
ușoară.
Acum condimentez amestecul cu un praf de sare, adaug peste
el 1 litru de apă fierbinte precum și un cubuleț de Knorr pe care îl am la
îndemână și îl acopăr cu un capac.
Nu îmi rămâne de făcut decât să aștept aproape 15- 20 de minute
după care dau supa deoparte și pregătesc blenderul de mână pe care îl folosesc
la mixarea legumelor. Cu această ocazie mai verific încă o dată dacă este
suficient de sărată si adaug un cubuleț de unt ce mă ajută la o consistență și
mai fină a supei pe care se pare că am nimerit-o suficient de cremoasă.
Pentru a da un plus de savoare în farfurie, am pregătit o
feliuță de bacon tăiat destul de subțire pe care îl prăjesc separat într-o
tigaie și adaug tot aici cei doi căței de usturoi tocați în prealabil feliuțe.
Le scurg de excesul de ulei pe un prosop de hârtie și le presar imediat peste delicioasa
mea supă cremă de praz și cartofi condimentată la final cu un praf de chili
măcinat.
Îmi place să o servesc alături de minunatele crutoane cu o
aromă subtilă de usturoi și un strop de ulei de măsline pe care le am pregătite
deja la cuptor.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu