23 ianuarie 2016

FASOLE CU CIOLAN ȘI COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente:
  • 2 cutii fasole albă boabe
  • 400 grame costiță afumată
  • 200 grame ciolan dezosat afumat
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • piper, tarhon uscat

 Îmi era dor de o fasole cu afumătură și de parcă nu era de ajuns ciolanul afumat, am cumpărat si 400 de grame de costițe afumate care mi se pare mie că întregesc gustul minunat de afumătură combinată cu fasolea boabe.



 Pentru început am pus costițele la fiert într-un vas separat cu 1 litru de apă.
Ciolanul l-am tăiat cubulețe si l-am pus la prăjit într-o cratiță cu puțin ulei de măsline.
Când era aproape gata, am adăugat ceapa si morcovul mărunțite fin si le-am lăsat la foc domol să se călească foarte puțin.



Am desfăcut conservele de fasole de la firma mea preferată- Bonduelle, am scurs zeama și le-am adăugat ușor peste ciolan si legumele călite. 


Peste ele am pus costițele care păreau deja ca se desprind după os si aproape toată zeama în care le fiersesem. 


Le-am mai lăsat pe foc aproape 5 minute ca să se întrepătrundă toate aromele, am adăugat 2 linguri de pastă de tomate si cei 2 căței de usturoi tocați foarte foarte mărunt. După ce mai dă in clocot de câteva ori, presar un vârf de cuțit de tarhon si puțin piper măcinat și îi opresc focul.


Nu a durat decât aproximativ o jumătate de oră si mi-au ieșit 4 porții de fasole delicioasă cu ciolan și costiță afumată care va fi savurată alături de minunații gogoșari murați.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu