Ingrediente:
- 2 cutii fasole albă boabe
- 400 grame costiță afumată
- 200 grame ciolan dezosat afumat
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri pastă de tomate
- piper, tarhon uscat
Pentru început am pus costițele la fiert într-un vas separat cu 1 litru de apă.
Ciolanul l-am tăiat cubulețe si l-am pus la prăjit într-o cratiță
cu puțin ulei de măsline.
Când era aproape gata, am adăugat ceapa si morcovul mărunțite
fin si le-am lăsat la foc domol să se călească foarte puțin.
Am desfăcut conservele de fasole de la firma mea preferată-
Bonduelle, am scurs zeama și le-am adăugat ușor peste ciolan si legumele călite.
Peste ele am pus costițele care păreau deja ca se desprind după os si aproape
toată zeama în care le fiersesem.
Le-am mai lăsat pe foc aproape 5 minute ca să
se întrepătrundă toate aromele, am adăugat 2 linguri de pastă de tomate si cei
2 căței de usturoi tocați foarte foarte mărunt. După ce mai dă in clocot de
câteva ori, presar un vârf de cuțit de tarhon si puțin piper măcinat și îi opresc
focul.
Nu a durat decât aproximativ o jumătate de oră si mi-au
ieșit 4 porții de fasole delicioasă cu ciolan și costiță afumată care va fi savurată alături de minunații
gogoșari murați.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu