1 iulie 2016

ARIPIOARE CROCANTE LA CUPTOR


Am ales pentru astăzi o rețetă de aripioare crocante la cuptor cărora nu le putem rezista niciodată, mai ales dacă vin alături de o porție de cartofi wedges, sos barbeque sau nelipsita maioneză cu usturoi.


Ingrediente:
  • 8 aripioare de pui (800 gr.)
  • 2 ouă
  • 4 linguri făină
  • 200 gr. fulgi de porumb
  • 1 linguriță rasă sare
  • ½ linguriță piper alb măcinat
  • 1 linguriță usturoi granulat
  • 1 linguriță boia dulce
  • ½ linguriță curry
  • 1 linguriță făină de muștar




Îndepărtez pentru început vârfurile aripioarelor pe care le păstrez pentru un fond de pui, apoi presar peste ele sare și condimentele pregătite.

Le masez ușor astfel încât să fie acoperite uniform cu tot amestecul aromat de condimente, acopăr bolul cu o folie de plastic și îl dau deoparte pentru cel puțin o jumătate de oră.

Cât timp vor sta la marinat aripioarele mele, bag fulgii de porumb într-o pungă și îi zdrobesc cu un sucitor, pregătesc făina și cele două ouă peste care pun un praf de sare și le bat bine cu o furculiță.

Încing cuptorul la 180°, apoi încep să dau aripioarele marinate prin făină, ou bătut și pesmetul obținut din fulgii de porumb.


Bag tava în cuptor pentru aproximativ o oră și verific dacă sunt gata cu vârful unui cuțit în partea cea mai groasă a unei aripioare. Vor fi bine făcute atunci când nu iese la suprafață nici un strop de sânge.


Am obținut o ”nebunie” de aripioare crispy care s-au mâncat rapid, chiar dacă au fost fierbinți, cu sos barbeque și maioneză cu usturoi din belșug.
Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu