13 iulie 2016

PUI CU BAMBUS


Din combinațiile diversificate de sărat cu dulce-acrișor sau picant, de la pui cu ananas sau pui cu aromă de pește și furnici în copac, precum și înghețată prăjită, am savurat întotdeauna cu plăcere preparatele chinezești și am devenit în timp un fan al lor gata să experimenteze și acasă secretul gustului unic și inconfundabil al bucătăriei asiatice.

Rețetele se pregătesc destul de rapid și sunt extrem de gustoase și sănătoase, iar ceea ce mă încântă de fiecare dată este explozia de arome pe care o creezi în farfurie din cel puțin două sau trei preparate pe care le alegi în funcție de preferințele personale.

Vă prezint mai jos una dintre rețetele pe care o ador de pui cu bambus pe care o puteți face foarte ușor într-o jumătate de oră în bucătăria proprie cu doar câteva ingrediente.


 Ingrediente:
  • 200 gr. piept de pui
  • ½ ardei gras roșu
  • 1 morcov mic
  • 150 gr. bambus
  • ulei de măsline
  • ½ linguriță ghimbir
  • 2 linguri sos de soia
  • ½ linguriță amestec chinezesc 5 condimente
  • 1 linguriță pastă de ardei iute
  • 1 lingură amidon



Pun două linguri de ulei în cratiță și rumenesc la foc iute fâșiile din pieptul de pui tocate destul de subțire.


Adaug feliuțele de bambus, morcovul tăiat julien, sosul de soia și ghimbirul proaspăt. Pun o linguriță cu pastă de ardei, presar amestecul de condimente, apoi torn o ceșcuță de apă și las tigaia să dea în clocot pentru 5-6 minute.

Se aude deja sfârâitul zgomotos care mă atenționează că a scăzut sosul și este timpul să adaug ardeiul gras.
Îl perpelesc și pe el alături de celelalte ingrediente, iar la final torn în cratiță amidonul diluat în 3-4 linguri de apă.

Amestec de câteva ori pentru a omogeniza legumele cu pieptul de pui și sosul cremos care s-a format apoi le mai las 2 minute și le dau deoparte.

Am fiert deja puțin aldente 125 grame de orez pe care l-am lăsat la răcit și pregătesc câteva legume (o mână de mazăre și o jumătate de morcov) pe care le călesc rapid într-o cratiță cu puțin ulei și o lingură de ciuperci urechi de lemn.


Răstorn peste ele orezul, o lingură de sos de soia, și câțiva stropi de sos teriyaki, apoi se mai las pe foc 2-3 minute cât să se prăjească orezul.

Îl montez rapid pe farfurie alături de puiul meu cu bambus și puiul cu urechi de lemn pentru care o să revin cu rețeta detaliată.

Fără prea multe cuvinte, vă spun că a fost un deliciu.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu