Am rămas datoare cu această rețetă de pui cu urechi de lemn
pe care am savurat-o ieri alături de o minunăție de pui cu bambus și deliciosul
orez cu legume.
Se pregătește ”la minut” dacă nu luăm în calcul timpul de
hidratare al ciupercilor și are un gust aparte pe care îl puteți îmbogăți, în
funcție de preferințe, și cu un sos de pește sau nelipsitul amestec chinezesc
cu 5 condimente.
- 200 gr. piept de pui
- 20 gr. urechi de lemn uscate
- 1 ceapă roșie
- 5 linguri sos soia
- 1 lingură sos chili
- 1 lingură amidon
- 2 linguri ulei
- 1 buc. ghimbir proaspăt (1 cm.)
Înainte de toate pun ciupercile într-un castron mai mare cu
apă fierbinte și 2 linguri de sos de soia pentru a se hidrata timp de o oră.
Călesc șuvițele din piept de pui la foc rapid într-o tigaie
cu două linguri de ulei, iar când au prins o culoare rumenă adaug ceapa și le
mai las împreună pe foc timp de 2-3 minute.
Clătesc ciupercile înmuiate, le toc în bucățele potrivite și
le pun în tigaie peste puiul cu ceapă.
Adaug o lingură de sos chili, ghimbirul tocat foarte mărunt
și sosul de soia, apoi pregătesc amidonul pe care îl dizolv în 3-4 linguri de
apă.
Bineînțeles că nu mă pot abține să mai dau un ochi prin
sosurile din frigider și zăresc sosul Oyster din care pun peste pui câțiva
stropi de îndată ce pun amidonul diluat.
Nici nu îți dai seama când mai trec câteva minute în care
lași sosul să dea în câteva clocote și să se lege.
Miroase îmbietor și este o combinație câștigătoare alături
de puiul cu bambus și ardei gras pe care îl ador în orice rețetă.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu