21 iulie 2016

TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI


Ce poate fi mai ușor de pregătit pentru o cină rapidă de post, și nu numai, decât o tocăniță de ciuperci cu mămăliguță.

Este un preparat extrem de simplu, iar gustul de ciuperci cu multă ceapă călită ușor și stinse cu puțin vin alb este absolut minunat.


Ingrediente:
  • 350 gr. ciuperci
  • 2 buc. ceapă
  • 100 ml. vin alb
  • 200 ml. suc de roșii
  • sare și piper după gust
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • 1 legătură mărar proaspăt







Călesc ceapa tocată mărunt în puțin ulei de măsline pentru câteva minute la foc foarte mic până se înmoaie puțin.


Adaug cubulețele pregătite de ciuperci, presar o jumătate de linguriță de sare și măresc puțin focul pentru a se pregăti rapid.


 Amestec destul de des în tigaie până scade tot sucul lăsat de ciuperci, torn vinul și aștept 2-3 minute să clocotească și să se evaporeze tot alcoolul.

Adaug sucul de roșii, completez cu o ceșcuță de apă și presar puțin cimbru uscat.

Las tocănița să clocotească la foc moderat sub un capac pentru 15-20 de minute, apoi potrivesc gustul de sare și piper, opresc focul și presar mărarul proaspăt.

Mai mereu fac o mămăligă măricică gândindu-mă și la o porție de mămăliguță cu brânză și smântână, dar tocănița de azi miroase atât de bine, încât voi sări peste gândul apetisant de pe locul doi din mintea mea…
Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu