Pregătesc în toată perioada anului salată de ardei copți cu
usturoi fiind una dintre preferatele mele la orice mâncare proaspătă sau o
friptură cu care să o pot asocia, așa încât odată cu sezonul acestora nu ratez niciodată
ocazia și coc ardei din belșug pe care îi pun în punguțe potrivite și îi
păstrez la congelator peste iarnă.
Sunt foarte buni făcuți direct pe grătarul încins deasupra
focului făcut chiar în curtea casei noastre de la țară, dar sunt la fel de gustoși
și atunci când îi coci pe flacăra aragazului sau în cuptor.
- 1,2 kg ardei kapia
- 2 linguri ulei
- 2 linguri oțet
- ½ linguriță zahăr
- Sare după gust
- 1 cățel de usturoi
Se coc ardeii pe fiecare parte cât să se rumenească
suficient și uniform, direct pe grătarul cu jar dedesubt, pe flacără sau într-o
tavă tapetată cu hârtie de copt dacă alegeți să îi pregătiți la cuptor, apoi se
dau deoparte, se presară deasupra un praf de sare și se așază într-un bol
acoperit cu folie de plastic pentru cel puțin 20 de minute.
Îndepărtez astfel destul de ușor pielița de deasupra, scot
cotoarele cu grijă pentru a îndepărta foarte bine și semințele din interior,
apoi așez ardeii rotofei pe un platou de servire.
Pentru dressing, toc foarte mărunt un cățel de usturoi zdrobit
înainte cu podul palmei sub un cuțit cu lama lată, presar un praf de sare și
puțin zahăr care echilibrează foarte bine oțetul din compoziție, iar la final
încorporez uleiul și amestec de câteva ori.
Nu arunc niciodată sucul lăsat de ardei, așa încât dressing-ul
meu se combină foarte bine cu acesta, iar salata de ardei copt dată puțin la
rece înainte de servire va fi excepțională.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu