Am pregătit această minunată budincă la sugestia prietenei
mele Mirela ca o continuare a poveștilor culinare aduse de ea din îndepărtatul
Hawaii cu nenumărate și delicioase rețete cum este acest desert pe care l-am
numit sugestiv - budincă Hawaii cu tapioca și pepene galben.
Este adevărat că n-am gustat și bineînțeles că nici nu am
pregătit până în acest moment tapioca, însă am fost plăcut surprinsă de
biluțele gelatinoase și fără gluten care au fost baza budincii de astăzi în
combinație cu pepenele galben pe care îl aveam prin frigider pregătit cu gândul
la un desert răcoritor și foarte sănătos.
Se aseamănă cu o budincă de orez pe care vă invit să o
pregătiți dacă vă doriți un desert foarte special și o puteți degusta fără doar
și poate alături de orice fruct proaspăt pe care îl alegeți - mango, piersici,
banane, portocale sau alte fructe exotice care să evidențieze pe deplin
savoarea din cupa pregătită.
- 125 gr. perle de tapioca
- 400 ml. apă
- 400 ml. lapte de cocos
- 1 păstaie de vanilie
- zeama de la 1 limetă
- ½ pepene galben
- 2 linguri cremă de migdale
Pentru început punem tapioca într-un bol cu cele 400 ml. de
apă rece și o lăsăm la înmuiat pentru aproximativ 20 de minute.
O răstorn într-o cratiță anti aderentă, torn peste ea
laptele de cocos și semințele de la păstaia de vanilie, apoi aprind aragazul și
le las împreună la foc mic timp de 8-10 minute, cât să obțin o consistență
cremoasă de budincă și perlele de tapioca să devină moi și translucide.
Cât las budinca deoparte să se răcească puțin, pregătesc un
piure din pepenele galben tăiat cubulețe peste care storc zeama de limetă.
Păstrez înainte câteva bucățele pentru decor, apoi îl pasez
cu ajutorul unui blender vertical.
Piureul este destul de lichid, așa încât pun la început în
fiecare pahar câte o lingură-două, după care adaug budinca minunată și continui
cu o cantitate generoasă de piure de pepene.
Deasupra adaug puțină cremă de migdale care aduce un plus de
savoare semnificativ, cubulețe proaspete de pepene și, ultimul ingredient fără
de care gustul nu ar fi perfect – un amestec de condimente de la Kamis pe care
îl apreciez foarte mult cu scorțișoară, cardamom, cuișoare și vanilie.
Pot să vă spun cu încântare că după o jumătate de oră la
rece, budinca Hawaii cu tapioca și pepene galben a fost cireașa de pe tort la
finalul unei după-amiezi petrecută cu drag alături de prietenele mele.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu