4 septembrie 2016

BUDINCĂ HAWAII CU TAPIOCA ȘI PEPENE GALBEN


Am pregătit această minunată budincă la sugestia prietenei mele Mirela ca o continuare a poveștilor culinare aduse de ea din îndepărtatul Hawaii cu nenumărate și delicioase rețete cum este acest desert pe care l-am numit sugestiv - budincă Hawaii cu tapioca și pepene galben.

Este adevărat că n-am gustat și bineînțeles că nici nu am pregătit până în acest moment tapioca, însă am fost plăcut surprinsă de biluțele gelatinoase și fără gluten care au fost baza budincii de astăzi în combinație cu pepenele galben pe care îl aveam prin frigider pregătit cu gândul la un desert răcoritor și foarte sănătos.

Se aseamănă cu o budincă de orez pe care vă invit să o pregătiți dacă vă doriți un desert foarte special și o puteți degusta fără doar și poate alături de orice fruct proaspăt pe care îl alegeți - mango, piersici, banane, portocale sau alte fructe exotice care să evidențieze pe deplin savoarea din cupa pregătită.


Ingrediente:
  • 125 gr. perle de tapioca
  • 400 ml. apă
  • 400 ml. lapte de cocos
  • 1 păstaie de vanilie
  • zeama de la 1 limetă
  • ½ pepene galben
  • 2 linguri cremă de migdale







Pentru început punem tapioca într-un bol cu cele 400 ml. de apă rece și o lăsăm la înmuiat pentru aproximativ 20 de minute.

O răstorn într-o cratiță anti aderentă, torn peste ea laptele de cocos și semințele de la păstaia de vanilie, apoi aprind aragazul și le las împreună la foc mic timp de 8-10 minute, cât să obțin o consistență cremoasă de budincă și perlele de tapioca să devină moi și translucide.

Cât las budinca deoparte să se răcească puțin, pregătesc un piure din pepenele galben tăiat cubulețe peste care storc zeama de limetă.
Păstrez înainte câteva bucățele pentru decor, apoi îl pasez cu ajutorul unui blender vertical.

Piureul este destul de lichid, așa încât pun la început în fiecare pahar câte o lingură-două, după care adaug budinca minunată și continui cu o cantitate generoasă de piure de pepene.

Deasupra adaug puțină cremă de migdale care aduce un plus de savoare semnificativ, cubulețe proaspete de pepene și, ultimul ingredient fără de care gustul nu ar fi perfect – un amestec de condimente de la Kamis pe care îl apreciez foarte mult cu scorțișoară, cardamom, cuișoare și vanilie.


















Pot să vă spun cu încântare că după o jumătate de oră la rece, budinca Hawaii cu tapioca și pepene galben a fost cireașa de pe tort la finalul unei după-amiezi petrecută cu drag alături de prietenele mele.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu