22 septembrie 2016

PATEURI CU BRÂNZĂ ȘI FOIETAJ DE CASĂ


Cum să reziști în fața unor pateuri cu brânză și foietaj de casă?!… 

Părerea mea este că ele sunt făcute special pentru pofticioși și pentru…micul dejun - dar nu al celor care sunt la dietă.

Nu de alta, dar cum să treacă neobservate când miros de la o poștă și arată atât de bine foile bine structurate și rumene încât nu le poți rezista.

Sunt interzise celor care doresc să slăbească deoarece sunt pline de unt, nelipsit dacă îți dorești un foietaj de calitate, dar de cele mai multe ori sunt binevenite și foarte consistente pentru un mic dejun frugal de la patiseria din colțul blocului sau de lângă birou.


Ingrediente:
  • 400 gr. foietaj de casă
  • 150 gr. brânză
  • 1 ou
  • 1 lingură griș











Am făcut dinainte aluatul de foietaj pe care îl puteți găsi aici, deoarece necesită ceva timp și puțină răbdare, însă merită fiecare minut de muncă și așteptare pentru rezultatul delicios la care mă gândesc mereu când îl prepar cu gândul la pateurile crocante și apetisante cu al lor miros îmbietor din bucătărie.

Nu mai trebuie decât să întind bucata rece de aluat cât să obțin o foaie cu grosimea de aproximativ 4-5 mm, să îi tai marginile și să o decupez în pătrate sau dreptunghiuri, pentru a face ulterior pateuri în formă de pernuțe sau de triunghi.

De această dată am pregătit cubulețe din brânză de oaie de foarte bună calitate pe care o am de la un producător local și s-a păstrat foarte bine în frigider timp de o săptămână.

Bat rapid un ou cu o furculiță, apoi adaug cubulețele de brânză și grișul pregătit care se va umfla și nu îi va permite compoziției să iasă din interior în timpul coacerii la cuptor.


Așez câte o grămăjoară pe fiecare bucățică de aluat și pliez pateurile pe care le pun astfel într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. De această dată le-am uns pe deasupra cu un pic de gălbenuș, însă puteți folosi la fel de bine și lapte sau puțină apă rece.

Le voi coace în cuptorul încins în prealabil la 240° C pentru 15-20 de minute.

S-au umflat destul de mult, iar straturile crocante pe care le observi cu ochiul liber nu pot decât să te încânte.


Sper că v-am făcut poftă și chiar dacă pare greu, odată ce le-ați făcut pentru prima oară, veți repeta experiența cu siguranță.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu