26 februarie 2016

RULADĂ DE PRICOMIGDALE CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ ALBĂ ȘI BEZEA


Ai crede ca este o adevărată provocare să faci o ruladă cu bezea, dar nu este deloc foarte greu, iar rezultatul este atât de fin și de savuros încât mai că nu îți vine să te mai oprești când o mănânci. Astăzi m-am decis de fapt să fac ceva altfel, puțin mai original- o ruladă de pricomigdale cu cremă de ciocolată albă, bezea și zmeură.


Ingrediente:

Pentru foaia de ruladă:

  • 3 albușuri
  • 150 gr. zahăr pudră
  • 100 gr. migdale măcinate
  • 1 linguriță amidon
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • esență de migdale

Pentru umplutură:
  • 200 ml smântână de frișcă
  • 200 gr. ciocolată albă
  • 100 gr. zmeură

Pentru bezea:
  • 2 albușuri
  • 100 gr. zahăr pudră

Este foarte important să avem albușurile pregătite la temperatura camerei. În prima etapă pregătesc foaia de ruladă din trei albușuri pe care le bat la început cu un praf de sare până devin foarte spumoase. Adaug treptat zahărul și continui să mixez încă aproximativ 4-5 minute până când amestecul lucește și se întărește. Acum încorporez încet migdalele măcinate, amidonul, zeama de lămâie și esența de migdale.


Întind compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o bag în cuptorul încins la 180°. După 15 minute, micșorez temperatura la 160° pentru încă 25-30 de minute. Apoi opresc cuptorul și o mai las acolo până este aproape răcită.



Pentru cremă topesc ciocolata albă la bain-marie și o amestec cu grijă în frișca bătută. Mare atenție când topiți ciocolata pentru că se poate tăia foarte ușor la o temperatură prea ridicată.


Întorc foaia de ruladă peste o altă hârtie de copt, îi scot hârtia de pe spate și întind crema cu o spatulă pe toată suprafața. 


În marginea de unde voi începe să o rulez adaug puțin sos de zmeură zdrobită și câteva bucăți de zmeură întreagă.
O las la frigider până se răcește suficient iar crema va fi deja întărită și pregătesc bezeaua care va acoperi rulada mea de pricomigdale.

Bat spumă două albușuri cu 100 de  grame de zahăr pudră până se întărește suficient apoi ornez rulada formând mici „moțuri” cu ajutorul spatulei. Rumenesc bezeaua cu ajutorul unui arzător și așez deasupra câteva bucățele de zmeură.

Este un rezultat spectaculos și are un gust pe măsură, vă asigur…


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu