27 februarie 2016

PACHEȚELE DE PRIMĂVARĂ


Iată rețeta de azi- pachețele de primăvară în variantă proprie… Mi-au plăcut foarte tare atunci când le-am mâncat pentru prima oară la un restaurant chinezesc și de atunci le-am pregătit acasă destul de des. Am încercat la un moment dat și foile din orez în care le-am împachetat, însă am rămas la o variantă finală cu foi subțiri de plăcintă, și suficientă compoziție de legume…


Ingrediente:

  • o varză mică
  • 5-6 morcovi medii
  • 1 buc. praz 10 cm
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ketchup
  • ½ linguriță ghimbir măcinat
  • 1 linguriță sos teriyaki
  • 1 linguriță sos de stridii
  • 50 gr. fidea de orez
  • ½ pachet foi de plăcintă











Amestec cu foarte puțină sare legumele tăiate fideluță (sau date pe răzătoare) și le pun la călit într-o tigaie cu două linguri de ulei de rapiță până se înmoaie puțin.

Adaug sosul de soia, ketchup-ul, sosul teriyaki și sosul de stridii apoi presar ghimbirul măcinat. Le mai las câteva minute până se întrepătrund toate aromele.

Am pus într-un vas cu apă fierbinte fideaua de orez să se înmoaie pentru 10 minute iar acum o scurg și o adaug peste legume. Încă un minut și legumele sunt gata.


Cu 20-25 de minute înainte am scos foile de plăcintă din congelator, le tai pe jumătate și le acopăr cu un prosop umed pentru a nu se usca.
Pe fiecare jumătate de foaie așez cam 2 linguri din amestecul de legume și le împăturesc cu grijă.


Chiar înainte de a le pune la prăjit în uleiul de rapiță le „ung” pe fiecare cu o pensulă înmuiată în apă. Mare atenție- se umezește fiecare pachețel atunci când se pune în tigaie, altfel, foaia de plăcintă se înmoaie prea tare și legumele se vor împrăștia pe acolo!


Așa arată preparatul meu. Îl servesc cu două trei picături de sos de soia și puțin mai mult sos dulce de chili.


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu