9 februarie 2016

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI GHIMBIR


Întotdeauna am o satisfacție foarte mare atunci când văd niște brioșe crescute frumos. A trecut cam mult timp de când nu le-am preparat așa că le-a venit rândul… Iată cum pregătesc eu rețeta de brioșe cu ciocolată și ghimbir.

Ingrediente pentru 12 bucăți:

3 ouă
50 gr. zahăr (sau 25 gr. îndulcitor praf)
150 ml. ulei
200 ml. lapte
300 gr. făină
1 plic praf de copt
½ linguriță bicarbonat
15 gr. cacao
un praf de sare
un praf de nucșoară
1 buc. ghimbir proaspăt (1,5- 2 cm.)
100 gr. ciocolată neagră



Scot din timp ouăle din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei și le mixez cu îndulcitorul până când își dublează volumul și devin o cremă foarte spumoasă.



Adaug uleiul amestecând încontinuu, jumătate din cantitatea de lapte și jumătate din cantitatea de făină. Amestec puțin și adaug restul de lapte urmat de toate ingredientele uscate rămase pe care le-am dat printr-o sită ca să nu rămână cocoloașe (făina, cacao, un praf de sare, un praf de nucșoară, praful de copt și o jumătate de linguriță de bicarbonat).

Rad pe o răzătoare micuță ghimbirul pe care l-am curățat în prealabil de coajă cu o linguriță, îl adaug și amestec compoziția până ce toate ingredientele se vor omogeniza complet.

Am lăsat la sfârșit ciocolata pe care am tăiat-o în cubulețe mărunte și o încorporez încet în amestecul pregătit păstrându-mi câteva bucățele pentru a le presăra pe deasupra.

Tapetez tava cu hârtie de copt specială pentru brioșe. Cu ajutorul unei linguri de înghețată împart uniform compoziția în formele care s-au umplut cam trei sferturi și introduc tava în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 25- 30 de minute.



Ce miros îmbietor! Arată bine, nu? O bunătate!

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu