14 februarie 2016

PANNA COTTA CU SOS DE COACĂZE NEGRE



Din punctul meu de vedere panna cotta este un desert atât de fin și de rafinat încât cu siguranță îi veți surprinde cu succes pe cei dragi atunci când doriți să petreceți împreună o seară romantică.

Rețeta de astăzi este așa de simplă și ușoară încât nu vă trebuie decât 15-20 de minute pentru a o prepara. Și aveți nevoie doar de câteva produse.

Ingrediente:
  • 350 ml. frișcă lichidă
  • 50 ml. lapte
  • 1 plic gelatină- 10 gr.
  • 1 lingură miere
  • 1 păstaie de vanilie

Pentru sos:
  • 100 gr. coacăze negre
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură de apă

Primul lucru pe care îl fac este să hidratez gelatina pentru 5 minute în 2-3 linguri de apă rece.

Aprind aragazul și așez la încălzit o oală în care am pus frișca lichidă, laptele, mierea, semințele și păstaia de vanilie.
Este important să nu le încălzim foarte tare deoarece gelatina trebuie să fie dizolvată în lichid călduț, nu fierbinte, caz în care nu și-ar mai face efectul, iar rezultatul nostru ar fi un eșec.

Când a ajuns la temperatura dorită, dau vasul deoparte, scot păstaia de vanilie și adaug gelatina, amestecând câteva minute pentru a se dizolva. Am lăsat semințele de la păstaia de vanilie în compoziție pentru că sunt foarte aromate și întregesc gustul desertului meu, dar se pot strecura în funcție de preferințele fiecăruia.

Pregătesc niște forme de silicon în care torn amestecul de frișcă și le păstrez în frigider pentru cel puțin o oră ca să se întărească.

Nu îmi mai rămâne decât să prepar sosul într-o tigaie micuță în care adaug coacăzele, zahărul și o lingură de apă. Le las la foc mic pentru circa 5- 10 minute până se leagă puțin.

Acum putem savura din plin desertul de azi!


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu