Azi pregătesc un preparat la care mă tot gândesc de câteva
zile, însă oscilam destul de mult între tarhon și usturoi. În final m-am decis
la pulpe de pui cu sos de tarhon și mămăliguță. Este o rețetă simplă dar, deși
sunt cam multe, nu mă pot abține și prăjesc toate cele 8 pulpițe pentru
pofticioși…
- 8 pulpe inferioare de pui
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 ml smântână pentru gătit
- 5-6 crenguțe de tarhon proaspăt
- 50 gr. unt
- 1 lingură de făină
- sare și piper
Pentru început condimentez pulpele cu sare și piper după
care le pun la prăjit într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline. Le las
să se rumenească frumos pe fiecare parte, apoi le bag în cuptorul preîncălzit
la 190° pentru 20- 25 de minute.
Pun smântâna într-o tigaie să se încălzească foarte încet, o
las să dea într-un clocot și adaug untul tăvălit printr-o lingură de făină.
Asezonez sosul, amestec fără să mă opresc până se îngroașă, apoi presar
tarhonul proaspăt tocat mărunt. Îl mai las 2 minute și îi opresc focul.
Între timp am pus 500 ml. apă într-o crăticioară pentru o
mămăligă micuță. Sunt atentă să nu dea apa în clocot, pun puțină sare și adaug
200 gr. de mălai în ploaie amestecând cu un tel ca să nu facă cocoloașe. O las
să fiarbă bine, iau o lingură de lemn și îi verific consistența amestecând
mereu să nu se lipească, mai ales că am mai adăugat puțin mălai să iasă mai
tare.
Credeați că mă pot abține de la puțin mujdei?! Mai bine să
fie… Am pisat într-un mojar 4-5 căței de usturoi cu un praf de sare, 2-3
linguri de ulei de măsline și gata.
După o porție sănătoasă de pulpe cu sos de tarhon și
mămăliguță, mai dorește cineva și o bucățică cu mujdei?! Vom vedea…
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu