24 februarie 2016

PULPE DE PUI CU SOS DE TARHON ȘI MĂMĂLIGUȚĂ


Azi pregătesc un preparat la care mă tot gândesc de câteva zile, însă oscilam destul de mult între tarhon și usturoi. În final m-am decis la pulpe de pui cu sos de tarhon și mămăliguță. Este o rețetă simplă dar, deși sunt cam multe, nu mă pot abține și prăjesc toate cele 8 pulpițe pentru pofticioși…


Ingrediente:
  • 8 pulpe inferioare de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 5-6 crenguțe de tarhon proaspăt
  • 50 gr. unt
  • 1 lingură de făină
  • sare și piper



Pentru început condimentez pulpele cu sare și piper după care le pun la prăjit într-o tigaie cu două linguri de ulei de măsline. Le las să se rumenească frumos pe fiecare parte, apoi le bag în cuptorul preîncălzit la 190° pentru 20- 25 de minute.



Pun smântâna într-o tigaie să se încălzească foarte încet, o las să dea într-un clocot și adaug untul tăvălit printr-o lingură de făină. 


Asezonez sosul, amestec fără să mă opresc până se îngroașă, apoi presar tarhonul proaspăt tocat mărunt. Îl mai las 2 minute și îi opresc focul.

Între timp am pus 500 ml. apă într-o crăticioară pentru o mămăligă micuță. Sunt atentă să nu dea apa în clocot, pun puțină sare și adaug 200 gr. de mălai în ploaie amestecând cu un tel ca să nu facă cocoloașe. O las să fiarbă bine, iau o lingură de lemn și îi verific consistența amestecând mereu să nu se lipească, mai ales că am mai adăugat puțin mălai să iasă mai tare.


Credeați că mă pot abține de la puțin mujdei?! Mai bine să fie… Am pisat într-un mojar 4-5 căței de usturoi cu un praf de sare, 2-3 linguri de ulei de măsline și gata.


După o porție sănătoasă de pulpe cu sos de tarhon și mămăliguță, mai dorește cineva și o bucățică cu mujdei?! Vom vedea…


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu