3 februarie 2016

PASTE QUATTRO FORMAGGI CU BACON


De ce paste quattro formaggi cu bacon?! Pentru că îmi plac foarte mult pastele quattro formaggi, iar bacon-ul, deși nu face parte din rețeta originală, le dă un gust aparte. Așa încât am preparat o rețetă care sigur o să vă placă.


Ingrediente pentru 2 porții:
  • 2 felii bacon
  • 250 ml. smântână pentru gătit
  • 50  gr. brânză Brie
  • 50 gr. brânză Camembert
  • 50 gr. brânză Gorgonzola
  • 50 gr. cașcaval
  • 150 gr. Tagliatelle







Mi-am pregătit ingredientele aproape pentru a-mi fi cât mai ușor și la îndemână.

Bacon-ul îl tai feliuțe mici iar brânzeturile le tai în cubulețe potrivite ca să se topească uniform.


Călesc bacon-ul într-o tigaie anti aderentă până se rumenește puțin. 
Adaug smântâna pe care o las să se încălzească la foc minim circa 20- 30 de secunde și răstorn brânzeturile pregătite amestecând încontinuu până acestea se vor topi iar sosul va căpăta o consistență cremoasă.


În paralel am pus 2 litri de apă cu sare la fiert în care am pregătit pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Eu prefer tagliatelle-le dar se pot folosi orice fel de paste, ca de altfel și în cazul celor patru brânzeturi care sunt la alegerea fiecăruia.
Când pastele sunt fierte, dau vasul deoparte și le scurg de apă într-o strecurătoare.
Le aranjez într-o farfurie, iar peste ele torn sosul aburind.
După gust se poate adăuga piper, busuioc, rozmarin, orice considerați că întregește gustul final al acestor minunate paste quattro formaggi cu bacon.


Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu