De ce paste quattro formaggi cu bacon?! Pentru că îmi plac
foarte mult pastele quattro formaggi, iar bacon-ul, deși nu face parte din
rețeta originală, le dă un gust aparte. Așa încât am preparat o rețetă care
sigur o să vă placă.
Ingrediente pentru 2 porții:
- 2 felii bacon
- 250 ml. smântână pentru gătit
- 50 gr. brânză Brie
- 50 gr. brânză Camembert
- 50 gr. brânză Gorgonzola
- 50 gr. cașcaval
- 150 gr. Tagliatelle
Mi-am pregătit ingredientele aproape pentru a-mi fi cât mai ușor
și la îndemână.
Bacon-ul îl tai feliuțe mici iar brânzeturile le tai în
cubulețe potrivite ca să se topească uniform.
Călesc bacon-ul într-o tigaie anti aderentă până se
rumenește puțin.
Adaug smântâna pe care o las să se încălzească la foc minim circa
20- 30 de secunde și răstorn brânzeturile pregătite amestecând încontinuu până
acestea se vor topi iar sosul va căpăta o consistență cremoasă.
În paralel am pus 2 litri de apă cu sare la fiert în care am
pregătit pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.
Eu prefer tagliatelle-le dar se pot folosi orice fel de
paste, ca de altfel și în cazul celor patru brânzeturi care sunt la alegerea
fiecăruia.
Când pastele sunt fierte, dau vasul deoparte și le scurg de
apă într-o strecurătoare.
Le aranjez într-o farfurie, iar peste ele torn sosul
aburind.
După gust se poate adăuga piper, busuioc, rozmarin, orice
considerați că întregește gustul final al acestor minunate paste quattro
formaggi cu bacon.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu