18 iunie 2016

CORONIȚĂ APERITIV CU CIUPERCI ȘI PORUMB


Indiferent de alegerile pe care le facem pentru o combinație de aperitiv sărat care să ne satisfacă gusturile și preferințele culinare, o coroniță aperitiv cu porumb și ciuperci este una dintre variantele reușite pe care ne putem baza deseori atunci când ne dorim un preparat special cu care să încununăm mesele festive și nu numai.


Ingrediente:
  • 5 ouă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 50 gr. ciuperci
  • 50 gr. ardei gras
  • 100 gr. porumb
  • 20 gr. salam în crustă de piper
  • 20 gr. cașcaval
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 linguri măsline verzi fără sâmburi
  • 100 gr. făină
  • 1 + ½ lingurițe praf de copt
  • 1 praf de sare și piper

Sunt obișnuită să îmi ușurez prepararea rețetelor printr-o foarte bună organizare, astfel încât pentru început îmi iau aproape toate ingredientele necesare și mă apuc de tocat ceapa, ardeiul gras, ciupercile Champignon, măslinele verzi fără sâmburi, cașcavalul și câteva feliuțe de salam în crustă de piper.

Din cele cinci ouă pregătite dau unul deoparte deoarece intenționez să îl folosesc la final, apoi separ gălbenușurile de albuș.
Pentru moment frec bine gălbenușurile cu trei linguri de ulei de măsline până la încorporarea completă și bat spumă albușurile din care adaug o parte peste emulsia de gălbenuș.


Amestec ușor cu o spatulă, apoi presar în bol jumătate din cantitatea de făină cernută împreună cu praful de copt.


Adaug boabele de porumb și toate celelalte ingrediente mărunțite după care amestec iarăși cu grijă pentru o omogenizare uniformă.


La final încorporez diferența de făină peste care mai pun un praf de sare și piper și restul de spumă de albuș pentru a obține o textură destul de aerată în ciuda umpluturii bogate pe care am folosit-o în compoziție.

Tapetez cu ulei și făină o tigaie ”magică” pe care nu am mai folosit-o de mult și mi s-a părut a fi foarte potrivită pentru obține coronița mea aperitiv cu ciuperci și porumb.

Încing cuptorul la 190° cu câteva minute bune înainte, torn în tigaie aluatul pregătit, iar pe deasupra adaug oul bătut pe care l-am păstrat special pentru a obține o crustă aurie și lucioasă.


Voi lăsa coronița în cuptor pentru 25-30 de minute după care o las să se odihnească puțin înainte să o așez pe un platou suport.


Merge foarte bine cu o salată de rucola alături și câteva roșii cherry pe care le folosesc din belșug pentru decor.

Să aveți poftă!

Un comentariu:

  1. Cica sa faci cura... Cu retetele astea, cura de buna dispozitie! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere