Deși îmi este foarte greu să mă decid ce variantă de rețetă
cu ton să pregătesc de fiecare dată, astăzi am încropit o salată de ton cu
porumb, foarte hrănitoare, pe care o ador în combinația prezentată mai jos.
- 1 salată verde
- 170 gr. ton mărunțit în suc propriu
- 150 gr. porumb
- 2 fire ceapă verde
- 3 ridichi roșii
- 1 lingură capere
- ½ avocado
- zeama de la o lămâie verde
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 praf de sare
Spăl foarte, foarte bine fiecare foaie din salata verde pregătită
și o rup în fâșiuțe destul de măricele.
Toc rondele fine de ceapă și ridichi pe care le pun în bol
peste salata verde apoi adaug o lingură de capere.
Desfac conservele de porumb și de ton pe care le pun peste
celelalte ingrediente și le amestec ușor cu ajutorul a două furculițe.
Pentru dressing folosesc sucul rămas în conserva de ton
peste care adaug zeama de la o lămâie verde și o lingură cu ulei de măsline.
Mai presar doar un praf foarte mic de sare ținând cont că am
folosit deja caperele destul de sărate, omogenizez bine emulsia obținută și o
torn deasupra salatei plină de culoare.
Înainte să o savurez, adaug deasupra câteva felii cremoase
de avocado stropit cu zeamă de lime din belșug.
Să aveți poftă!
Cu ce pot inlocui ridichile??? Nu ma dau in vant dupa ele.... Celelalte sunt deli, dar, da, mai trebuie ceva....picant. Poate ardei iute?
RăspundețiȘtergerePoți înlocui ridichile cu ardei gras. Și bineînțeles că îi mai poți adăuga două-trei rondeluțe de ardei iute dacă îți place mai picant. Sau o poți face cu paste și puțină maioneză...O să revin cu o rețetă de acest gen în curând.
RăspundețiȘtergere