30 iunie 2016

PIEPT DE PUI ”EN PAPILLOTE”


Gătitul la abur reprezintă pentru mine una dintre variantele foarte simple și extrem de lejere mai ales când nu ai timp pentru un preparat laborios care să fie gata rapid și să aibă o combinație de gusturi care să satisfacă toată familia.

Rețeta de azi întrunește pe deplin dorința mea de a obține un piept de pui ”en papillote” aromat și suculent alături de o garnitură destul de variată ce condimentează cu succes gustul final din farfuria bogată de astăzi.


Ingrediente:
  • 2 buc. piept de pui
  • 8 buc sparanghel
  • 5-6 buchețele conopidă
  • 6 roșii cherry
  • 50 gr. brânză feta
  • 8 măsline Kalamata
  • 3 lingurițe sos Dijon
  • 2 lingurițe oțet balsamic
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper
  • busuioc proaspăt



Întâi de toate pregătesc cele două bucăți din piept de pui pe care le asezonez cu puțină sare și piper.

Fac o vinegretă rapidă din sosul Dijon și puțin oțet balsamic peste care presar puțină sare și uleiul puțin câte puțin în timp ce amestec mereu.


Încing cuptorul la 180°, îmi iau o tavă la îndemână și rup câte două bucăți de hârtie de copt și folie de aluminiu de circa 60 cm. lungime.
Așez pe blatul de lucru prima oară folia, peste ea pun hârtia de copt și încep să montez preparatul meu la unul din capetele ”patului” pregătit pe care îl voi acoperi la final cu cealaltă parte ce va împacheta pieptul de pui ca o carte închisă.

Prima oară pun dedesubt 4 bucăți de sparanghel, iar peste ele așez pieptul de pui pe care îl stropesc cu 2-3 lingurițe de sos.


Deasupra încerc să așez cât mai compact jumătăți de roșii cherry, buchețele de conopidă, măsline și brânză mărunțită.


Ca o paranteză, nu este nici un fel de problemă dacă nu aveți feta prin frigider, cum am constatat eu când am pregătit ingredientele pentru această rețetă și am pus telemea cu verdețuri. Combinațiile sunt foarte variate și puteți fi foarte originali în funcție de gusturi și de preferințe folosind la fel de bine ciuperci, spanac, broccoli sau orice alt ingredient sau sos dorit.

Rup câteva frunze de busuioc proaspăt, mai adaug o tușă de sos acrișor apoi pliez papiota mea încercând să o sigilez cât mai bine pentru a se păstra în interior toate sucurile și vitaminele sănătoase, iar puiul să fie făcut la abur cu aceste minunate ingrediente.


Pregătesc în același mod și cel de-al doilea piept de pui, apoi bag tava în cuptor pentru 30 de minute.


Îmi pare nespus de rău că nu puteți simți mirosul, dar se poate vedea foarte bine sosul format din sucurile lăsate din carne și legume.
Toate aromele se întrepătrund foarte bine și am obținut un piept de pui extrem de fraged și suculent, exact cum îmi doream.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu