19 iunie 2016

SALATĂ DE RIDICHI ALBE CU FENICUL ȘI CASTRAVEȚI


Îmi era dor de o salată de ridichi, și imediat ce am observat zilele trecute ridichile albe la raionul de legume, mi-am și conturat salata de ridichi cu fenicul și castraveți. Este foarte sănătoasă, nu este deloc iute și este o combinație care sigur nu vă va dezamăgi dacă vă plac ridichile.


Ingrediente:
  • 2 ridichi albe
  • 3 ridichi roșii
  • ½ fenicul
  • 1 buc. castravete (10-15 cm.)
  • 1 legătură mărar

Pentru dressing:
  • zeama de la o jumătate lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust




Curăț de coajă ridichile albe și le tai în rondele cât se poate de subțiri.

La fel procedez cu ridichile roșii cărora le păstrez coaja, castravetele proaspăt și apetisant, apoi feliez jumătate din feniculul cu aromă de anason  pe care îl folosesc destul de des în ultima perioadă.

Toc mărunt mărarul pe care îl adaug în bol și pregătesc imediat dressingul pentru salată.
Intr-un castronel  separat storc zeama de la o jumătate de lămâie, apoi adaug peste ea puțin câte puțin 2-3 linguri de ulei de măsline amestecând încontinuu.


Asezonez emulsia obținută cu sare și piper după care o adaug peste legumele pregătite.
Amestec de câteva ori, apoi las bolul câteva minute la rece cât legumele să absoarbă puțin din aroma de lămâie a dressingului acrișor, se marinează puțin, își eliberează sucurile aromate și sănătoase și devin ușor  translucide.

Am obținut o minunată salată de ridichi cu fenicul și castraveți care poate fi consumată ca atare sau, în funcție de preferințe, ca garnitură la o mulțime de alte preparate.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu