Îmi era dor de o salată
de ridichi, și imediat ce am observat zilele trecute ridichile albe la raionul
de legume, mi-am și conturat salata de ridichi cu fenicul și castraveți. Este
foarte sănătoasă, nu este deloc iute și este o combinație care sigur nu vă va
dezamăgi dacă vă plac ridichile.
- 2 ridichi albe
- 3 ridichi roșii
- ½ fenicul
- 1 buc. castravete (10-15 cm.)
- 1 legătură mărar
Pentru dressing:
- zeama de la o jumătate lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
Curăț de coajă ridichile
albe și le tai în rondele cât se poate de subțiri.
La fel procedez cu
ridichile roșii cărora le păstrez coaja, castravetele proaspăt și apetisant,
apoi feliez jumătate din feniculul cu aromă de anason pe care îl folosesc destul de des în ultima
perioadă.
Toc mărunt mărarul pe
care îl adaug în bol și pregătesc imediat dressingul pentru salată.
Intr-un castronel separat storc zeama de la o jumătate de
lămâie, apoi adaug peste ea puțin câte puțin 2-3 linguri de ulei de măsline
amestecând încontinuu.
Asezonez emulsia obținută
cu sare și piper după care o adaug peste legumele pregătite.
Amestec de câteva ori,
apoi las bolul câteva minute la rece cât legumele să absoarbă puțin din aroma
de lămâie a dressingului acrișor, se marinează puțin, își eliberează sucurile
aromate și sănătoase și devin ușor
translucide.
Am obținut o minunată
salată de ridichi cu fenicul și castraveți care poate fi consumată ca atare sau,
în funcție de preferințe, ca garnitură la o mulțime de alte preparate.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu