Un mic dejun consistent
petrecut împreună cu iubitul ne dă întotdeauna o bună dispoziție care ne
”hrănește” pentru toată ziua.
Este adevărat că o
dimineață este și mai specială atunci când el este cel care ne surprinde cu o
omletă cremoasă și un pahar de suc proaspăt, dar și noi la rândul nostru îl
putem impresiona cu aceste coșulețe de cartofi cu legume și ou.
- 4 cartofi potriviți
- 1 albuș de ou
- 100 gr. unt
- 1 ceapă roșie
- ½ ardei gras roșu
- 2-3 feliuțe de bacon
- 50 gr. cheddar
- 4 ouă
- sare și piper
Încep cu cei patru
cartofi pe care îi curăț de coajă și îi dau pe răzătoarea cea mare.
Îi storc foarte bine de
zeama lăsată, adaug albușul și 50 de grame de unt topit și răcit, apoi îi
condimentez cu sare și piper.
Împart compoziția în cele
patru forme de brioșe jumbo încercând să o împing cu atenție spre margini
astfel încât să obțin coșulețele dorite, apoi bag tava în care le-am pus în
cuptorul încălzit la 200° pentru 15-20 de minute.
Între timp tai cât mai
mărunt ceapa, ardeiul gras și feliuțele de bacon.
Iau o cratiță în care pun
50 gr. unt, îl încing puțin și rumenesc laolaltă cele trei ingrediente.
Cât ai clipi au fost gata și coșulețele de cartofi care au
prins deja contur. Iau o lingură și pun în ele compoziția cu legume și bacon
călite în unt, presar din belșug pe deasupra cheddar răzuit și le mai las în
cuptor pentru 1-2 minute cât să se topească puțin brânza de deasupra.
Din nou scot tava, de
această dată cât să sparg deasupra câte un ou, le asezonez puțin și le mai las
la cuptor pentru 6-8 minute.
Arată spectaculos și sunt
extrem de gustoase și sățioase.
Vă recomand și vouă,
doamnelor, să vă surprindeți iubitul cu acest mic dejun petrecut în intimitate.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu