23 iunie 2016

CUPCAKES CU BANANE ȘI UNT DE ARAHIDE


Pentru cei care își doresc un desert deosebit cu care să se poată răsfăța într-un week-end alături de prieteni, am pregătit mai jos o rețetă de cupcakes cu banane și unt de arahide ce se prepară foarte ușor și are, fără doar și poate, un succes garantat.


Ingrediente:

  • 75 gr. unt
  • 100 gr. zahăr brun
  • 150 gr. unt de arahide
  • 4 ouă
  • 2 banane foarte coapte
  • 250 gr. făină
  • 1 plic praf de copt
  • ½ linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță bicarbonat
  • 1 praf de sare

Pentru glazură:
  • 1 albuș
  • 100 gr. zahăr pudră
  • 100 gr. zahăr tos
  • 50 ml. lapte condensat
  • 150 ml. frișcă lichidă

Pregătesc un bol în care frec spumă untul cu 100 gr. zahăr brun până se albește și își dublează volumul.
Adaug untul de arahide și îl încorporez bine.


Peste compoziția obținută încep să pun câte un ou, după care amestec energic până se încorporează complet.


După ce le-am pus pe toate, adaug piureul obținut din bananele pe care le-am pasat separat.


Cern ingredientele uscate - făina, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și un praf de sare, apoi le adaug în bol amestecând ușor cu o spatulă.

Aranjez în forma de brioșe coșulețele speciale de hârtie și le umplu cam trei sferturi cu ajutorul unei cupe pentru înghețată.


Dau tava la cuptor pentru 25-30 de minute la o temperatură setată în prealabil la 180°, apoi le scot și le las să se odihnească în tavă pentru cel puțin 20 de minute.


Pentru glazură caramelizez rapid 100 gr. zahăr într-o tigaie micuță cu 30 ml. apă.
Bat bine albușul pregătit cu 100 gr. zahăr pudră pe bain-marie și torn peste el caramelul fierbinte în timp ce amestec mereu.


După 3-4 minute, îl dau deoparte, adaug laptele condensat și frișca bătută pe care le încorporez cu grijă.

















Ornez brioșele cu ajutorul unui poș cu vârful mai larg și le dau la rece până se vor carameliza feliuțele de banane peste care am presărat puțin zahăr brun.

Cu această ultimă tușă de final care a completat gustul fin de caramel din glazura pufoasă de deasupra și aroma delicioasă de arahide cu banane, rețeta mea de azi pare că s-a încadrat între preferințele prietenilor mei care, exact cum mă așteptam, au apreciat savoarea deosebită și m-au felicitat în repetate rânduri.


















Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu