O mâncare de fasole verde cu pulpe de pui reprezintă pentru
mulți dintre noi o rețetă rapidă de familie care ne scoate din orice impas
legat de timp și dificultate. Se pregătește cât ai clipi cu doar câteva
ingrediente și este deosebit de gustoasă alături de două cuibulețe cu morcovi
și praz.
- 2 pulpe de pui
- 1 cutie fasole verde
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 buc. praz- 20 cm
- 1 morcov
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 linguriță amidon de porumb
- 1 legătură de mărar
- sare și piper după gust
Într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline pun la prăjit
pulpițele de pui condimentate bine cu sare.
După ce se rumenesc foarte bine, adaug ceapa tocată mărunt
și o las să se înmoaie câteva secunde.
Zdrobesc usturoiul, îl mărunțesc bine și îl adaug în tigaie
alături de ceapă. Amestec puțin, apoi pun și pasta de tomate care va da
preparatului meu un plus de gust și un strop de culoare.
Este momentul de adaug un pahar de apă (sau dacă aveți la
îndemână supă concentrată de legume sau pui), după care las pulpele acoperite
cu un capac pentru a se pătrunde bine timp de 5-10 minute.
Scurg fasolea verde de zeama din cutie, o clătesc bine și o
adaug peste pulpe.
Asezonez sosul cu sare și piper, iar dacă este prea subțire,
pregătesc o linguriță cu amidon pe care îl dizolv în 3-4 linguri de apă. În
acest fel obțin o consistență mai bogată care se va lega și va învălui păstăile
viu colorate de fasole.
Cât timp va da în câteva clocote, blanșez șuvițele pregătite
de morcov și praz într-o oală cu apă fierbinte și sare pentru 2 minute. Le
strecor sub un jet de apă foarte rece și le las la scurs cât timp aranjez o
porție de mâncare fierbinte.
Sunt foarte gustoase în combinație cu mâncarea mea de fasole
verde cu pulpe de pui.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu