Din multitudinea infinită a variantelor de pizza cu
ingrediente nenumărate și în combinații care mai de care mai ingenioase, am
ales să pregătesc o variantă proprie de pizza de casă cu fenicul și roșii
uscate.
M-au inspirat roșiile uscate pe care le-am cumpărat zilele
trecute și aroma proaspătă de anason a feniculului pe care l-am descoperit nu
demult când am citit despre el și am fost uimită de câte beneficii aduce prin
conținutul lui ridicat de fibre și substanțe purificatoare pentru organism.
Pentru blat:
- 300 gr. făină
- 4 gr. drojdie uscată
- 4 gr. zahăr
- 7 gr. sare
- 30 ml. ulei de măsline
- 200 ml. apă călduță
Pentru umplutură:
- mozzarella
- fenicul
- ciuperci
- ardei gras
- roșii uscate
- roșii cherry
- măsline
- ardei iute verde
- busuioc proaspăt
Pentru sos:
- 200 gr. roșii tocate
- oregano, cimbru, busuioc uscat
Mi s-a părut inițial că am pregătit prea multe ingrediente
pentru această variantă de pizza pe care o prezint mai jos, însă nu am putut
renunța la nimic cu gândul la rezultatul mult așteptat de pizza de casă cât mai
bogată și plină de savoare.
Așa încât las la liberă alegere, imaginație și potrivire în
funcție de gustul fiecăruia pregătirea umpluturii de deasupra blatului foarte
subțire, moale și crocant pe care l-am făcut dintr-o cocă foarte simplă de
pâine.
Pentru aluat frământ foarte bine cu apă călduță făina în
care pun zahăr, drojdie, ulei și o linguriță plină de sare.
Las coca destul de moale
la dospit pentru cel puțin 40-45 de minute, apoi o presar cu făină, o întind
cu un sucitor și o așez pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Pentru sosul cu care ung bine aluatul am dat în clocot de
câteva ori roșiile tocate cu puțin ulei de măsline și plante aromatice uscate-
oregano, cimbru și busuioc. Le las pe foc câteva minute până va scade și obțin
un sos destul de gros și consistent.
Tai feliuțe subțiri de mozzarella, le așez peste sos, apoi
adaug pe rând, câte puțin din ingredientele pregătite astfel încât să nu sufoc
blatul care va risca astfel să nu se coacă bine.
Pun tava pregătită aproape de cuptorul preîncălzit la 230°
pentru o dospire suplimentară timp de 5-10 minute, cât ”decorez” pizza, mai
presar 2-3 frunzulițe rupte de busuioc proaspăt, un praf de sare și câțiva
stropi de ulei de măsline, apoi o las în cuptor pentru maxim 15 minute.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu