Salata de andive cu brânză cu mucegai și nuci este
aperitivul de un rafinament aparte pe care îl recomand tuturor atunci când își
doresc ceva deosebit pentru invitați și nu numai.
Ingrediente:
- 1 andivă
- 1 mandarină
- 1 pară
- 50 gr. nuci
- 40 gr. brânză cu mucegai
- 1 lingură zeamă de lămâie
Acest delicat aperitiv trebuie pregătit cu câteva minute
înainte de servire, mai ales că este foarte facil și nu aveți nevoie decât de
câteva ingrediente.
Decojesc mandarina cu ajutorul unui cuțit foarte bine
ascuțit și separ fiecare felie de pulpă de pielița albă din interior.
Curăț para foarte bine coaptă și zemoasă de coajă, apoi
înlătur cotorul și partea lemnoasă dinspre codiță, o feliez și o stropesc
imediat cu zeama de lămâie care va împiedica oxidarea.
Îndepărtez cotorul de la andivă care este destul de amar și
separ cu grijă foile fine pe care le aranjez în cerc pe farfuria pregătită.
Așez în ele alternativ câte o felie de pară și mandarină,
presar bucățele mărunte de brânză cu mucegai apoi adaug din loc în loc nucile
pregătite.
Ca să finalizez gustarea mea rapidă de astăzi, stropesc
andivele umplute cu un strop de zeamă de lămâie și de mandarine ce completează cu
succes prospețimea fructelor din interior.
Să aveți poftă!
Asa e la munca: pe la ora asta ma apuca foamea.... Doamne, ce-mi face cu ochiul!
RăspundețiȘtergere