Cu gândul la un grătar de primăvară, eram cu ochii deunăzi
pe la raionul de carne unde arătau atât de apetisant bucățile marinate din
diverse sortimente încât mi-a și venit ideea următorului preparat de astăzi-
piept de porc la grătar. Este adevărat că are ceva strat de grăsime, dar tocmai
aceasta ar trebui să intensifice gustul savuros și frăgezimea unui grătar
reușit.
- 800 gr. piept de porc
- 1 lingură muștar dijon
- 1 lingură sos barbeque
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 căței de usturoi
- 1 buc ghimbir (1,5 cm)
- 1 linguriță boia afumată
- 1 linguriță boia dulce
- ½ linguriță amestec chinezesc 5 condimente
- ½ linguriță ienibahar
Asezonez bine pieptul meu de porc, fără să îl porționez, cu
toate condimentele pregătite, apoi îl stropesc cu un strat generos de sos
format din zeama de lămâie, sosul de soia, muștarul si sosul barbeque.
Îl las la marinat în frigider timp de 24 de ore în marinada
care îl învelește și am grijă să îl mai întorc de câteva ori pentru a mă
asigura că se frăgezește uniform pe toate părțile.
În timp ce se perpelește pe grătarul încins acoperit cu un
capac pentru a se pătrunde bine și în interior, pregătesc niște trandafiri de cartofi
pe care îi prind cu o scobitoare și îi prăjesc într-o baie de ulei de rapiță.
Cu un castravecior cornișon alături și o bere de calitate,
sper să alegeți ca variantă de pregătit acasă un grătar suculent din piept de
porc pentru a sărbători o zi din acest week-end înnourat de mai.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu