Nu trebuie să fie neapărat un mare eveniment pentru a vă
crea singuri un moment de sărbătoare cu un desert delicios și răcoritor care să
vă accentueze buna dispoziție și să vă învioreze ziua.
Iată la ce preparat m-am gândit - un minunat tort de căpșuni
cu cremă de mascarpone și frișcă. Va avea un blat umed și pufos, căpșuni
proaspete de mai învelite într-o cremă răcoroasă de mascarpone cu frișcă și
unt, iar pe deasupra un strat subțire de frișcă acoperită cu jeleu.
Ingrediente:
Pentru blat:
Pentru cremă:
- 2 gălbenușuri
- 100 gr. unt
- 80 gr. zahăr
- esență de vanilie
- 100 ml. frișcă lichidă
- 250 gr. mascarpone
- 300 gr. căpșuni
Încep cu pregătirea blatului pentru care mixez foarte bine
untul împreună cu zahărul și zahărul vanilat până se albește și are o textură
foarte spumoasă.
Adaug pe rând ouăle în timp ce amestec după fiecare până la
încorporarea completă, apoi cern deasupra făina amestecată cu praful de copt și
le amestec ușor.
Tapetez o tavă cu unt și hârtie de copt și torn compoziția obținută
pe care o voi coace în cuptorul încins în prealabil la 180° timp de 35-40 de
minute.
Pentru cremă, amestec în primul rând cu un tel cele două gălbenușuri
cu zahărul și esența de vanilie, apoi le așez la bain-marie amestecând
încontinuu până se formează o cremă deschisă la culoare iar zahărul este topit
în totalitate.
O las câteva minute să se răcorească după care folosesc
mixerul în timp ce adaug untul puțin câte puțin.
La final adaug brânza mascarpone și frișca bătută separat.
Le încorporez încet și crema este gata.
Tai blatul care între timp s-a răcit bine în două părți
egale și așez prima parte de dedesubt într-un inel de la o formă de copt pentru
asamblare.
Peste ea întind un strat de cremă, iar pe laterale și pe
deasupra așez cu grijă jumătăți de căpșuni. Era perfect dacă nu mâncam între
timp o mare parte din ele și aș fi umplut toată suprafața cremei cu fructe,
dacă aveți la îndemână suficiente căpșuni, nu ezitați să o faceți. Cu siguranță
tortul va fi și mai răcoros decât al meu.
Peste căpșuni pun și restul de cremă rămasă, adaug blatul de
deasupra și pregătesc 100 ml de frișcă pe care o bat bine și o întind peste el
astfel încât să obțin o suprafață destul de uniformă.
Pentru jeleul de deasupra am folosit un plic de „tort-gelee”
roșu cu închegare rapidă de la Dr. Oetker pe care l-am pregătit conform
instrucțiunilor de pe pachet.
Cu multă nerăbdare, dau tortul la frigider pentru cel puțin două
ore, după care scot cu grijă inelul și tai prima felie. Mmmmm!...Bun, bun!
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu