Pentru pulpele de pui cu salvie și sos de ciuperci nu aveți
nevoie decât de câteva ingrediente care se pregătesc foarte rapid și cu multă
ușurință dar, mai ales, fără prea mult deranj pe masa din bucătărie.
Veți obține cu siguranță o masă reușită cu o savoare fină
completată de un pahar cu Grasă de Cotnari pe care vă sfătuiesc să îl degustați
alături.
- 450 gr. pulpe de pui
- 350 gr. ciuperci
- 30 ml. vin alb
- 250 ml. smântână de gătit
- 2 căței de usturoi
- 3-4 frunze de salvie
- sare, piper
În timp ce se rumenesc pulpele condimentate cu puțină sare pe
care le pun într-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei de măsline, tai o parte din
codițele ciupercilor și le spăl foarte rapid cu o periuță fără să le îndepărtez
coaja de deasupra, mai ales că am ales astăzi pentru sos o combinație de ciuperci
Champignon albe și brune.
Pun peste pulpe salvia și usturoiul tocate cât mai mărunt și
le mai las să prindă gust timp de 2-3 minute.
Când au prins o crustă crocantă și arămie, le scot pe o
farfurie separată și le acopăr cu folie de aluminiu pentru a se menține calde,
apoi răstorn în aceeași tigaie ciupercile tăiate în bucăți cât mai generoase.
Presar puțină sare și le las să se înăbușe până se va evapora toată apa lăsată.
Este momentul să adaug vinul pe care îl las să aromatizeze
ciupercile cât să se evapore tot alcoolul, apoi torn și smântâna pregătită în
timp ce amestec încontinuu cu focul de la aragaz dat la minimum.
Aștept să scadă sosul și să se îngroașe pentru câteva
minute, îl asezonez și mă grăbesc să îl așez lângă pulpele „odihnite” care abia
așteaptă să fie savurate pe platoul de pe masă.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu