22 mai 2016

COTLET DE PORC LA CUPTOR CU SFECLĂ ROȘIE ȘI SOS DE HREAN


Vreau să pregătesc astăzi o friptură la cuptor cât mai simplă și fără prea multe condimente. Nu de alta, dar arată atât de bine cotletul de porc pe care îl am încât sper să îi accentuez gustul cu salata de sfeclă roșie, sosul de hrean și legumele sotate de alături.


Ingrediente:
  • 800 gr. cotlet de porc
  • 2 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 2 crenguțe de cimbru
  • sare, piper
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • ½ ceapă






Pentru început încing cuptorul la 180° și pregătesc tava în care torn 3-4 linguri de ulei.

Aprind ochiul cel mare de deasupra aragazului și dau o față rumenă bucății generoase de cotlet pe care am condimentat-o pentru moment doar cu puțină sare, crenguțele de cimbru și rozmarin  care aromatizează uleiul din tava în care carnea se prăjește rapid și cu usturoiul zdrobit pe care îl adaug cu 2-3 minute înainte să dau tava deoparte.

După doar câteva minute, pun peste carne 250 ml. supă de legume, ceapa și morcovul tăiat în jumătate, mai presar un praf de sare și piper apoi acopăr tava cu o folie de aluminiu și o bag în cuptor pentru 40-45 de minute.

Este momentul să pregătesc sfecla roșie fiartă peste care pun un strop de oțet și puțin hrean proaspăt.

Pentru sos am nevoie de 3 lingurițe de smântână pe care o amestec cu o linguriță plină de hrean, un praf de sare și puțină zeamă acrișoară de la sfecla roșie.

Cu 15 minute înainte de a fi gata friptura spăl bine cei 2 cartofi și îi pun lângă ea să se fiarbă puțin.

Când sunt gata, dau folia deoparte, opresc focul și scot legumele pe care le sotez rapid într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și rozmarin.


Rezultatul final a fost conform așteptărilor mele. Cotletul a rămas moale și fraged, iar sosul și sfecla roșie combinată cu dulceața morcovului și cartofii aromați au întregit acest preparat gătit fără niciun fel de efort.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu