17 mai 2016

COȘULEȚE APERITIV CU CIUPERCI


Coșulețele aperitiv cu ciuperci sunt foarte solicitate atunci ne bucurăm de o sărbătoare cu mulți invitați și platouri diversificate cu gustări rapide.


Ingrediente:
  • 1 buc. aluat foietaj (400 gr.)
  • 6 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de mărar










Înainte să mă apuc de umplutura cu ciuperci scot din congelator aluatul de foietaj pentru a ajunge la temperatura camerei.

Călesc pentru 2-3 minute ceapa și usturoiul tocate mărunt în puțin ulei de măsline apoi adaug și ciupercile mărunțite în cubulețe cât mai uniforme.
Le asezonez bine cu sare și piper după care le las să scadă până se va evapora tot lichidul lăsat.
Sunt gata în 10-15 minute când le dau deoparte și presar puțin mărar proaspăt.

Pregătesc foaia din aluatul de foietaj. Decupez pentru început cerculețe potrivite pe care le așez între două forme de mini tartă peste care pun câteva boabe de orez ca și greutate și le bag în cuptorul încins la 220° pentru 15-20 de minute.


Al doilea tip de coșuleț este format dintr-un strat de aluat decupat cu o formă rotundă peste care am suprapus marginea unui alt cerc de aceleași dimensiuni căruia i-am înlăturat partea din mijloc. Se lipesc între ele cu ajutorul gălbenușului de ou cu care ung atent și partea de deasupra astfel încât să nu atingă părțile laterale.


Le coc și pe acestea timp de câteva minute la foc iute până ce cresc frumos și se rumenesc, apoi le umplu cu ciupercile răcite.

Sunt foarte apetisante și gustoase. Vă asigur că vor dispărea destul de rapid de pe masă.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu