Coșulețele aperitiv cu ciuperci sunt foarte solicitate
atunci ne bucurăm de o sărbătoare cu mulți invitați și platouri diversificate
cu gustări rapide.
- 1 buc. aluat foietaj (400 gr.)
- 6 ciuperci
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar
Înainte să mă apuc de umplutura cu ciuperci scot din
congelator aluatul de foietaj pentru a ajunge la temperatura camerei.
Călesc pentru 2-3 minute ceapa și usturoiul tocate mărunt în
puțin ulei de măsline apoi adaug și ciupercile mărunțite în cubulețe cât mai
uniforme.
Le asezonez bine cu sare și piper după care le las să scadă
până se va evapora tot lichidul lăsat.
Sunt gata în 10-15 minute când le dau deoparte și presar
puțin mărar proaspăt.
Pregătesc foaia din aluatul de foietaj. Decupez pentru
început cerculețe potrivite pe care le așez între două forme de mini tartă
peste care pun câteva boabe de orez ca și greutate și le bag în cuptorul încins
la 220° pentru 15-20 de minute.
Al doilea tip de coșuleț este format dintr-un strat de aluat
decupat cu o formă rotundă peste care am suprapus marginea unui alt cerc de
aceleași dimensiuni căruia i-am înlăturat partea din mijloc. Se lipesc între
ele cu ajutorul gălbenușului de ou cu care ung atent și partea de deasupra
astfel încât să nu atingă părțile laterale.
Le coc și pe acestea timp de câteva minute la foc iute până
ce cresc frumos și se rumenesc, apoi le umplu cu ciupercile răcite.
Sunt foarte apetisante și gustoase. Vă asigur că vor
dispărea destul de rapid de pe masă.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu