5 mai 2016

DROB DE MIEL


Alături de ciorba de miel, ouăle roșii sau stufatul pregătit pentru masa tradițională de Paște, s-a aflat la loc de cinste și nelipsitul drob de miel învelit în prapor și preparat ca la mama acasă.


Ingrediente:
  • 1 kg. măruntaie de miel (ficat, plămâni, inimă, rinichi)
  • 1 prapur de miel
  • 5 cepe
  • 1 păstârnac
  • 1 morcov
  • 5 legături ceapă verde
  • 3 legături usturoi verde
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 8 ouă
  • sare, piper
  • 4-5 linguri ulei

Înainte de a curăța legumele, spăl bine măruntaiele și prapurul de miel în mai multe ape.
Las în apă rece prapurul cât timp pregătesc legumele, apoi pun la fiert în apă cu sare măruntaiele alături de o ceapă, morcovul și păstârnacul lăsate întregi.
După ce le spumez bine, le las la fiert timp de o jumătate de oră apoi le strecor și aștept să se răcească.

Îmi doresc o rețetă cât mai rustică a drobului meu de miel, așa încât tai cu cuțitul toate măruntaiele exact așa cum făceau bunicile noastre pentru a obține bucățele mici care să se vadă clar în bucata sănătoasă de drob din farfurie.

Separat, pun la prăjit în 4-5 linguri de ulei ceapa uscată tocată mărunt, apoi usturoiul și ceapa verde mărunțite bine. Le las să se înăbușe câteva minute, adaug și verdeața, apoi tocătura pe care o las să se întrepătrundă încă vreo 5 minute alături de celelalte ingrediente.


Potrivesc gustul cu sare și piper după care dau cratița deoparte să se răcorească înainte de a adăuga ouăle care vor lega bine compoziția pregătită.

Scurg bine prapurul de apă, îl întind cu grijă în tava unsă cu puțin ulei, torn amestecul înăuntru și îl învelesc bine cu marginile dantelate ale prapurului lăsate pe lateralul tăvii.















Las drobul să se gătească bine în cuptorul încins la 200° timp de 30-35 de minute apoi aștept să se răcorească puțin înainte de a-l porționa cu nerăbdare.

Îl puteți savura după preferințe alături de un ou fiert, salată sau ridichi proaspăt culese din grădină, și, de ce nu, cu o linguriță de muștar alături.
Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu