În întâmpinarea Sărbătorilor Pascale, vă recomand un cotlet
de miel cu sos de piper alb și garnitură de legume, o rețetă pe cât de simplă,
pe atât de delicioasă.
Ingrediente:
- 500 gr. cotlet de miel
- 3 căței usturoi
- 2 crenguțe rozmarin
- 2 crenguțe cimbru
Pentru sosul de piper alb:
- 50 ml. vin alb
- ½ linguriță piper alb măcinat (sau 7-8 boabe sfărâmate)
- 100 ml. smântână de gătit
- ½ linguriță sos brun
Garnitură de legume:
- ¼ ardei gras roșu
- ¼ ardei gras portocaliu (sau galben)
- 8-10 păstăi de fasole verde
- 3-4 linguri fasole roșie
Primul lucru pe care îl fac este să pregătesc cele două vase
în care voi pregăti cotletul și garnitura de legume.
În timp ce tigaia mea de fontă stă la încins, curăț foarte
puțin capetele oaselor de la cotlet, înlătur grăsimea în exces, apoi îl împart
în două părți și îl asezonez.
Torn în tigaie 2 linguri cu ulei de măsline, rup crenguțele
de cimbru și rozmarin, apoi zdrobesc bine cățeii de usturoi și le pun pe toate
peste uleiul fierbinte.
Așez cotletele în tigaie și le dau o față timp de 2-3
minute, după care, o bag în cuptorul încălzit în prealabil la 240°.
Va sta acolo 12-15 minute, timp în care mă apuc de garnitura
de legume.
În 2 linguri de ulei măsline răstorn cubulețele pregătite de
ardei gras, păstăile de fasole verde și boabele de fasole roșie pe care le
sotez timp de 2-3 minute.
Pentru sos folosesc o crăticioară micuță în care torn vinul,
îl las 2-3 minute să dea în clocot și adaug piperul alb măcinat. Presar puțină
sare amestecând încontinuu, apoi adaug smântâna și nu în ultimul rând sosul
brun care îi va accentua gustul fără să îi schimbe prea mult culoarea.
Totul este gata, mi-e poftă și foame în același timp. Mă
grăbesc să le așez pe farfurie cât sunt încă fierbinți.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu