19 aprilie 2016

BRUSCHETE CU ROȘII ȘI BUSUIOC


Iată o gustare ușoară de post, și nu numai, care se poate prepara în doar câteva minute și cu foarte puține ingrediente pe care cu siguranță le aveți oricând la îndemână.


Ingrediente:
  • 2-3 roșii
  • 4-5 căței de usturoi
  • oregano, busuioc
  • ulei de măsline
  • sare după gust










Pentru început tai roșiile în rondele subțiri apoi le pregătesc în cubulețe cât se poate de mici. Este opțiunea fiecăruia dacă păstrează și miezul acestora care va lăsa un pic de lichid ce se poate scurge într-o strecurătoare pentru câteva minute, însă mie nu îmi place să irosesc nici un strop din roșiile foarte gustoase și sănătoase.

Zdrobesc 2-3 căței de usturoi cu ajutorul unui cuțit lat apoi îi mărunțesc foarte fin și îi adaug peste roșii.

Presar câțiva fulgi de oregano uscat și busuioc proaspăt pentru o aromă cât mai fresh, condimentez cu puțină sare și pun cam o linguriță de ulei de măsline.

Mai mereu prefer să pregătesc aceste bruschete cu roșii și busuioc folosind baghetă proaspătă pe care o tai transversal și o rumenesc în sandwich-maker sau la cuptor.
Fierbinte fiind, o frec bine cu câte un cățel de usturoi, apoi o stropesc din loc în loc cu ulei de măsline.

Iau cu o lingură amestecul de roșii tocate și îl așez într-o cantitate generoasă pe jumătățile de baghetă aromate cu usturoi.

Nu-mi rămâne decât să le savurez cu multă poftă și foarte delicat, dacă mă gândesc că aproape întotdeauna adun din farfurie bucățelele de roșii rătăcite care mai cad din când în când…

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu