17 aprilie 2016

FICĂȚEI LA TIGAIE CU MĂMĂLIGUȚĂ


Am pregătit astăzi o rețetă de ficăței la tigaie cu mămăliguță. Este o rețetă care se pregătește rapid acasă chiar și de către cei mai puțin experimentați în bucătărie, dar cu un rezultat garantat dacă vă doriți o aromă subtilă de usturoi alături de mămăliguța aburindă din farfuria cu ficăței de pui.


Ingrediente:
  • 500 gr. ficăței de pui
  • 2-3 linguri ulei
  • 4-5 căței usturoi
  • oregano și chili uscat
  • 1 litru apă
  • 200 gr. mălai
  • sare după gust
  • pătrunjel verde






Am spălat foarte bine ficățeii pe care îi curăț de pielițe și îi pun la prăjit în puțin ulei de floarea soarelui cu aromă de coriandru.
Presar puțină sare și câțiva fulgi de oregano apoi râșnesc un praf de chili uscat.

Acopăr cratița cu un capac și las ficățeii la înăbușit în timp ce pun apa la fiert pentru mămăliguță.

Adaug în apa fierbinte o linguriță rasă de sare și încep să presar mălaiul în ploaie în timp ce amestec bine cu o lingură de lemn.

Constat că mălaiul de la Panzani ( gata in 3 minute) este excepțional de bun, măcinat foarte fin, curat, și de o culoare foarte apetisantă. Producătorul îmi recomandă să folosesc 250 de grame la 1 litru de apă gata în trei minute, însă eu mi-am dorit o mămăligă puțin mai moale pe care să o modelez într-un bol. De aceea prefer să o fierb puțin mai mult, aproximativ 6-7 minute, timp în care amestec destul de rapid pentru a nu se lipi de fundul oalei.

În tigaia alăturată se aud ficățeii cum încep deja să se prăjească după ce s-au pătruns bine sub capac.
Îi întorc atent cu un clește, torn usturoiul pe care l-am pisat bine într-un mojar, amestec cu grijă să acopere fiecare bucățică, apoi îi acopăr din nou pentru 2-3 minute.

Să vă povestesc ce aromă se simte în bucătărie?!...
Montez rapid farfuria cu puțin pătrunjel verde, apoi savurez cu nerăbdare ficățeii mei de pui cu mămăliguță.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu