Pentru că tot a fost dezlegare la pește, m-am gândit să
pregătesc astăzi un medalion de crap prăjit cu sos meuniere și cartofi natur.
- 2 medalioane de crap
- ½ linguriță sare
- 1 ou
- 2 linguri făină
- 2 linguri pesmet
Pentru sosul meuniere:
- 80 gr. unt
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 2 linguri capere
- o legătură pătrunjel
Condimentez bine cu sare medalioanele de crap spălate și
uscate apoi le dau prin făină, ou bătut și pesmet.
Le prăjesc într-o baie de ulei la foc potrivit până se
pătrund și capătă o culoare frumoasă, apoi le scot pe o farfurie acoperită cu
un prosop de hârtie pentru a înlătura excesul de ulei.
Între timp pregătesc sosul meuniere într-o tigaie în care
pun 80 gr. unt pe care îl las să se topească la foc foarte mic.
Adaug zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie, cele două
linguri de capere și pătrunjelul proaspăt tocat.
Amestec de câteva ori în sosul obținut și îl dau deoparte.
Lângă o porție de cartofi natur presărați cu rozmarin și
puțin pătrunjel verde, medalionul meu de crap cu sos meuniere arată atât de
îmbietor și este atât de gustos acoperit cu sosul acrișor de capere încât nu a
prea rămas nimic în farfurie destul de rapid.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu