Îmi plac ruladele la nebunie și mă abțin cu greu să nu
mănânc una într-o singură zi. Voi prezenta mai jos rețeta mea de ruladă cu cremă de
limetă pe care nu o încercasem niciodată însă mă hotărâsem de ceva timp că îmi
doresc ceva acrișor și foarte aromat.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 ouă
- 60 gr. zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 60 ml. ulei
- 100 gr. făină
- 5 gr. praf de copt
Pentru cremă:
- 2 gălbenușuri
- 3 linguri zahăr pudră
- 250 ml. lapte
- 1 + ½ linguri amidon
- 1 buc. limetă
- 150 gr. unt
Încep pregătirea blatului cu cele 3 ouă pe care le mixez cu
zahărul tos și zahărul vanilat până se albesc și își dublează volumul.
Adaug în fir subțire uleiul după care încorporez încet cu o
spatulă făina și praful de copt.
Răstorn amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și
coc foaia de ruladă pentru 15 minute în cuptorul încălzit în prealabil la 190°.
Când o scot din cuptor, o acopăr cu un prosop umed și o
întorc astfel pe o folie aluminiu. Îndepărtez foaia de copt, presar puțin zahăr
pudră cu aromă de vanilie și o rulez pe un sucitor până se va răci suficient.
Pentru cremă frec bine cele două gălbenușuri cu zahărul
pudră, adaug zeama de la o limetă, apoi încorporez amidonul și omogenizez bine.
Pun laptele la încălzit și când este aproape să dea în fiert
îl torn peste amestecul de ouă puțin câte puțin.
Mut compoziția obținută înapoi în vasul în care am încălzit
laptele și o las la foc mic amestecând încontinuu până se îngroașă și dă
într-un clocot.
În acest moment opresc focul și presar aproape toată coaja
rasă de la o limetă (păstrez puțină și pentru presărat pe deasupra la final).
Amestec de câteva ori, acopăr crema cu o folie de plastic și o las la răcit
aproape o oră.
Pentru a finaliza crema, frec bine de tot untul scos din
timp de la frigider pentru a ajunge la temperatura camerei, adaug crema răcită
și o mixez câteva minute până aproape că devine ca o spumă destul de fină.
Întind uniform crema peste foaia de ruladă după care o rulez
cu grijă ajutându-mă de folie.
Am obținut o ruladă foarte răcoroasă cu un gust fin și o
aromă foarte specială și delicată datorată limetei pe care am pus-o astăzi în
valoare.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu