O dimineață care începe deseori cu o omletă delicioasă este pentru
mine o încântare. Și nu durează decât 10 minute să pregătești o rețetă
originală de omletă cu bacon și ardei gras.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 2 feliuțe bacon
- ¼ ardei gras
- 2 fire ceapă verde
- 1 triunghi brânză topită
- sare și piper
Tai în șuvițe mititele baconul pe care îl rumenesc puțin
într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline, adaug ardeiul gras cubulețe și
partea albă de la ceapa verde tocată, de asemenea, destul de mărunt.
Separat bat cu o furculiță cele două ouă, adaug cubulețul de
brânză topită și asezonez.
Într-o altă tigaie încinsă bine, răstorn ouăle și le ridic
cu grijă din exterior spre interior, astfel încât să adun și oul nefăcut de pe
mijloc ce mă ajută să obțin o omletă foarte groasă și destul de pufoasă.
Nu îmi place să fie prea bine făcută, așa încât mă grăbesc
să presar deasupra baconul prăjit cu ceapă și ardei gras, câteva bucățele din
partea verde a cepei păstrată special, apoi o rulez cu grijă ca pe o clătită.
Alături de o salată verde cu roșii, ardei gras și castraveți
din belșug, omleta mea a fost vedeta de astăzi a unui mic dejun copios.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu