Dacă vă doriți un prânz rapid și gustos, vă recomand cu
multă plăcere rețeta de mazăre cu pulpe de pui. Nu aveți nevoie decât de câteva
ingrediente care se gătesc cât ai clipi, iar dacă renunțați la carne, puteți
obține fără îndoială o mâncărică foarte consistentă pentru una din zilele de
post.
- 400 gr. mazăre congelată
- 1 ceapă
- ½ morcov
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar
- 2 pulpe de pui
- sare și piper după gust
Aveam în congelator două pulpe întregi dintr-un pui de casă
pe care îl folosesc deseori atunci când vreau o supă gustoasă cu găluște. Le
tai în jumătate astfel încât să savurez atât partea superioară cât și pe cea
inferioară și le pun la prăjit cu puțină sare și piper într-o cratiță cu capac.
Separat folosesc o altă tigaie în care călesc ceapa cu
morcovul în puțin ulei de floarea soarelui cu aromă de coriandru.
Când s-au înmuiat suficient, adaug pasta de tomate, amestec
puțin și le mai las pe foc circa 2 minute.
Adaug mazărea congelată și un litru de apă apoi las mâncarea
sub capac pentru aproape o jumătate de oră. Se pare că am avut noroc de o
mazăre bună care a fiert destul de repede. Și miroase atât de bine! Abia aștept
să apară pe piață mazărea cea nouă pentru gustul ei inconfundabil.
Zdrobesc usturoiul cu un cuțit, îl tai mărunt și îl adaug
peste mazăre; pun foaia de dafin, apoi pregătesc o lingură de făină pe care o
dizolv într-o ceșcuță cu apă rece. O răstorn în mâncare amestecând energic până
va lega puțin sosul, adaug și pulpele gata prăjite, asezonez cu sare și piper,
după care mai las mâncarea la foc mic aproximativ 5 minute.
Întotdeauna am gândit că o mâncare de mazăre nu este
perfectă dacă nu este completată cu o legătură de mărar.
Așa încât nici nu prea am cuvinte să vă descriu rezultatul…
doar mmm! J
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu