Această supă cremă bicoloră de roșii și ardei copt este fără
îndoială una dintre cele mai bune supe creme pe care le-am pregătit și am
impresionat cu succes pe toată lumea.
Ingrediente:
Pentru supa cremă de roșii:
- 7 roșii
- 5 căței de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 buc. țelină
- 250 ml. supă de legume
- 1 lingură pastă de tomate
- sare, piper alb
- oregano
- 30 ml. smântână de gătit (opțional)
Pentru supa cremă de ardei gras:
- 3 ardei galbeni
- 1 ceapă mică
- 250 ml. supă de legume
- sare, piper alb
- cimbru
- 30 ml. smântână de gătit (opțional)
Primul pas pe care îl fac este să pregătesc o tavă acoperită
cu folie de aluminiu în care așez roșiile, ardeiul gras și 4 căței de usturoi
cărora le-am tăiat mustățile. Le las să se coacă în cuptorul încins la 200°
pentru aproximativ 45 de minute, timp în care le mai verific din când în când
și le mai întorc puțin.
După ce s-au rumenit bine, scot tava din cuptor, o acopăr cu
folie de aluminiu și las legumele să se aburească pentru 15-20 de minute. În
acest fel îmi va fi foarte ușor să le îndepărtez coaja în totalitate fără să mă
chinui.
Pun la încins două vase separate în care voi pregăti în
același timp cele două supe.
Torn câte două linguri de ulei de măsline și pun la călit
ceapa tocată cubulețe.
În crăticioara pentru supa de roșii mai adaug țelina tocată
mărunt pentru a se înmuia împreună cu ceapa.
Pentru supa cremă de ardei gras am înlăturat cotorul cu
semințele și coaja de deasupra ardeilor (eu am avut în frigider doi ardei
galbeni și unul portocaliu, însă ar fi ideal să aveți doar galbeni pentru a
obține culoarea galbenă pe care ne-o dorim și un contrast perfect în farfurie),
apoi îi toc grosier și îi adaug peste ceapa translucidă.
Adaug supa de legume, și las oala acoperită cu un capac la foc domol timp de 15-20 de minute.
Peste ceapa înmuiată cu țelină din crăticioara pentru supa
de roșii adaug pasta de tomate, usturoiul copt stors din coaja în care a stat
la cuptor, apoi pun roșiile mărunțite cărora le-am îndepărtat cotoarele și
coaja.
Adaug și aici supa de legume pe care o las să fiarbă pentru câteva
minute.
Condimentez fiecare supă cu sare și piper alb.
După 15-20 de minute adaug un praf de cimbru peste supa de
ardei gras și un praf de oregano peste cea de roșii unde pun suplimentar un
cățel de usturoi tocat foarte mărunt.
Le mai las pe foc cât să dea într-un clocot, apoi le dau
deoparte și le pasez cu ajutorul unui blender vertical.
Pentru o consistență mai cremoasă, este momentul să adaug
acum câte 30 de mililitri de smântână, însă pentru a obține o rețetă de post,
puteți renunța fără probleme la ea fără a diminua sub nicio formă gustul
deosebit al preparatului; cu atât mai mult cu cât aceasta poate atenua culoarea
naturală a legumelor proaspete.
Mă folosesc de două căni gradate pentru a turna supele
concomitent în farfuria de servire.
Personal cred că arată foarte apetisant, iar gustul obținut
din combinația de roșii și ardei copt cu siguranță este demențial.
Să aveți poftă!
Demential!
RăspundețiȘtergere