Am astăzi în minte mai multe tipuri de risotto, cu pui, cu
dovleac sau simplu, dar au câștigat ciupercile pe care le ador în preparatele
mele. M-am decis în final pentru un risotto cu ciuperci pe care nu l-am mai
preparat de mult.
- 300 gr. orez pentru risotto
- 250 gr. ciuperci Champignon
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 150 ml. vin alb
- 1 cub concentrat de pui
- 30 gr. unt
- 50 gr. parmezan răzuit
- sare și piper
- 1 legătură pătrunjel
Este o rețetă ușoară și foarte simplă dacă aveți răbdarea să
țineți sub observație îndeaproape cratița în care veți face acest preparat.
Pentru început eu pun în fierbător 1 litru de apă în care
voi dizolva cubul concentrat de pui.
Călesc ceapa tocată foarte mărunt în 3-4 linguri de ulei de
măsline până se înmoaie și devine translucidă apoi adaug usturoiul pisat foarte
bine.
Torn în cratiță ciupercile pe care le-am tocat, de asemenea,
destul de mici și le asezonez imediat cu puțină sare. Le prăjesc și pe ele preț
de câteva minute până se va evapora toată zeama lăsată și vor fi înmuiate
suficient.
Adaug orezul pe care îl las să se călească cam 2 minute în
timp ce amestec încontinuu după care torn deasupra vinul pregătit. Aștept până
se evaporă tot alcoolul înainte de a începe să adaug câte puțină supă
concentrată de pui.
Acum chiar că trebuie să stau aproape cu lingura pregătită
să amestec mereu. Pun de fiecare dată câte o ceașcă mare de supă amestecând
până orezul o va absorbi pe toată, apoi alta, și tot așa până voi termina toată
supa iar orezul este fiert suficient și are o consistență destul de cremoasă.
Adaug cubulețul de unt și parmezanul răzuit apoi amestec de
câteva ori pentru a obține un risotto de ciuperci destul de fin și foarte
cremos.
La servire presar puțin pătrunjel și câteva fâșii de
parmezan.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu