Am pregătit astăzi o rețetă de pulpe de pui umplute extrem de gustoase și foarte apetisante. Mi-a fost destul de greu să mă hotărăsc la o umplutură, dar sunt convinsă că alegerea făcută vă va tenta și pe voi astfel încât să o pregătiți acasă cu prima ocazie fără să regretați.
Ingrediente:
- 3 pulpe de pui dezosate
- sare și piper
- ½ linguriță boia afumată
- ½ linguriță chimen măcinat
- ½ linguriță praf de usturoi
- 1 ceapă
- ½ ardei gras roșu
- ½ ardei gras portocaliu (galben)
- oregano
- 50 gr. cașcaval
- 50 gr. telemea cu ardei
- 50 gr. cremă de brânză
Încep cu pulpele pe care le-am dezghețat din timp pentru a
ajunge la temperatura camerei și presar peste ele un praf de sare, piper, boia
afumată, chimenul și nu în ultimul rând praful de usturoi.
Le „masez” bine cu
aceste condimente, apoi le acopăr cu o folie și le las deoparte pentru cel
puțin 20 de minute.
Între timp toc ceapa și ardeiul în rondele măricele și
cubulețe potrivite. Le sotez la foc potrivit circa 5 minute asezonate și
condimentate cu puțin oregano, apoi le răstorn într-un bol și le las să se
răcorească puțin.
Datorită faptului că nu aveam în casă o brânză cu ardei,
m-am gândit să folosesc câteva cubulețe de telemea peste care am presărat chili
proaspăt măcinat, răzuiesc o bucată bună de cașcaval și pregătesc un cubuleț
potrivit de cremă de brânză. Adaug brânzeturile peste amestecul răcit de legume,
le omogenizez bine și încep să umplu cu grijă pulpele lăsate la marinat.
Mă folosesc de câte două scobitori pe care le înfig bine de-a
latul pulpei despicate pentru a păstra umplutura în interior în timp ce acestea
se prăjesc la foc mic acoperite cu un capac. Le întorc cu grijă pentru a se
rumeni uniform apoi le scot pe un platou gata de servit.
Prăjirea nu a durat decât aproximativ 10-12 minute și
pulpele mele umplute erau gata, moi și destul de suculente cu o umplutură
extrem de gustoasă care se revarsă îmbietoare pe farfurie.
Le-am servit alături de o lingură de smântână și puțin
guacamole cu usturoi care îmi place la nebunie în această combinație.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu