8 mai 2016

CIORBĂ TĂRĂNEASCĂ DE PORC CU LEGUME


Nu am mai pregătit de mult o ciorbă acrișoară și, uitându-mă prin frigider, m-am hotărât instant la o ciorbă țărănească de porc cu legume care este foarte apreciată la mine în casă.


Ingrediente:

  • 500 gr. carne de porc cu os
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 buc. praz
  • 1 buc. țelină (4 cm.)
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 200 gr. legume congelate (mazăre, fasole verde, morcov, conopidă)
  • 600 ml. borș
  • 5 roșii
  • 200 ml. bulion
  • tarhon mărunțit
  • 1 legătură pătrunjel

Spăl bine carnea de porc și o pun la fiert într-o oală cu 3 litri de apă rece.
O spumez bine de câteva ori, iar când este pe jumătate fiartă, adaug ceapa, prazul și rădăcinoasele tocate în cuburi mititele.

După 10-15 minute adaug cartofii și dovlecelul pregătite de asemenea în cubulețe potrivite, urmate de legumele congelate.














Între timp pun borșul într-o crăticioară să fiarbă câteva minute și dau pe răzătoarea mare roșiile prunișoare pe care le răstorn în ciorbă odată cu bulionul și borșul clocotit.


Adaug o jumătate de linguriță de tarhon mărunțit, potrivesc gustul de sare și mai las ciorba pe foc potrivit timp de 5 minute.

Înainte de servire presar pătrunjel proaspăt din belșug și o savurez alături de o lingură cu smântână grasă și 2-3 ardei iuți.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu