Nu am mai pregătit de mult o ciorbă acrișoară și, uitându-mă
prin frigider, m-am hotărât instant la o ciorbă țărănească de porc cu legume
care este foarte apreciată la mine în casă.
Ingrediente:
- 500 gr. carne de porc cu os
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 buc. praz
- 1 buc. țelină (4 cm.)
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 200 gr. legume congelate (mazăre, fasole verde, morcov, conopidă)
- 600 ml. borș
- 5 roșii
- 200 ml. bulion
- tarhon mărunțit
- 1 legătură pătrunjel
Spăl bine carnea de porc și o pun la fiert într-o oală cu 3
litri de apă rece.
O spumez bine de câteva ori, iar când este pe jumătate
fiartă, adaug ceapa, prazul și rădăcinoasele tocate în cuburi mititele.
După 10-15 minute adaug cartofii și dovlecelul pregătite de
asemenea în cubulețe potrivite, urmate de legumele congelate.
Între timp pun borșul într-o crăticioară să fiarbă câteva
minute și dau pe răzătoarea mare roșiile prunișoare pe care le răstorn în
ciorbă odată cu bulionul și borșul clocotit.
Adaug o jumătate de linguriță de tarhon mărunțit, potrivesc
gustul de sare și mai las ciorba pe foc potrivit timp de 5 minute.
Înainte de servire presar pătrunjel proaspăt din belșug și o
savurez alături de o lingură cu smântână grasă și 2-3 ardei iuți.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu