Este gata în maxim treizeci de minute, poate fi făcută cu
ingrediente la îndemâna oricui și, în funcție de combinațiile pe care ni le
dorim, salata orientală poate fi o variantă foarte sățioasă pentru una din
zilele de post ale anului.
- 6 cartofi
- 1 ceapă roșie
- 10-12 măsline
- 3 castraveciori acri
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sare și oțet după gust
- 2 linguri maioneză (opțional)
Spăl bine cartofii și îi fierb cu tot cu coajă în apă cu
sare timp de 15 minute.
Între timp pregătesc aproape și celelalte ingrediente. Tai
rondele castraveciorii apoi ceapa peste care presar un praf de sare.
Fac un dressing rapid din uleiul de măsline, puțină sare, o
linguriță de oțet și puțină zeamă de la castraveciorii murați.
După ce s-au răcorit câteva minute, curăț cartofii de coajă,
îi tai cubulețe destul de mari și îi amestec cu măslinele, ceapa și
castraveciorii acri.
Torn peste cartofi și dressingul cu ulei de măsline, apoi le
combin ușor cu ajutorul unei spatule.
Dacă vă doriți o consistență mai bogată pentru salata
prezentată astăzi și nu țineți post, puteți adăuga la final 2 linguri de
maioneză sau de iaurt gras.
Se poate orna cu un ou fiert și 2-3 fire de cepșoară verde.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu