21 mai 2016

SALATĂ ORIENTALĂ


Este gata în maxim treizeci de minute, poate fi făcută cu ingrediente la îndemâna oricui și, în funcție de combinațiile pe care ni le dorim, salata orientală poate fi o variantă foarte sățioasă pentru una din zilele de post ale anului.


Ingrediente:
  • 6 cartofi
  • 1 ceapă roșie
  • 10-12 măsline
  • 3 castraveciori acri
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare și oțet după gust
  • 2 linguri maioneză (opțional)







Spăl bine cartofii și îi fierb cu tot cu coajă în apă cu sare timp de 15 minute.

Între timp pregătesc aproape și celelalte ingrediente. Tai rondele castraveciorii apoi ceapa peste care presar un praf de sare.

Fac un dressing rapid din uleiul de măsline, puțină sare, o linguriță de oțet și puțină zeamă de la castraveciorii murați.

După ce s-au răcorit câteva minute, curăț cartofii de coajă, îi tai cubulețe destul de mari și îi amestec cu măslinele, ceapa și castraveciorii acri.

Torn peste cartofi și dressingul cu ulei de măsline, apoi le combin ușor cu ajutorul unei spatule.

Dacă vă doriți o consistență mai bogată pentru salata prezentată astăzi și nu țineți post, puteți adăuga la final 2 linguri de maioneză sau de iaurt gras.

Se poate orna cu un ou fiert și 2-3 fire de cepșoară verde.

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu