20 iunie 2016

RULADĂ DE SOMON CU SOS DE MUȘTAR


Îmi place somonul foarte mult și îl cumpăr destul de des pentru a mai pregăti câte o rețetă din nenumăratele variante care îmi vin în minte pe moment și în funcție de ce am prin frigider.
Rulada de somon cu mărar și sos de muștar este printre preferatele mele, este delicioasă și poate fi preparată foarte ușor dacă aveți la îndemână doar câteva ingrediente.


Ingrediente:

  • 400 gr. file de somon
  • 3 - 4 fire de mărar
  • 2 -3 frunzulițe de fenicul (opțional)
  • 2 felii de lămâie
  • sare și piper după gust

Pentru sosul de muștar:
  • 2 linguri muștar Dijon
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 3 - 4 linguri cu ulei de măsline
  • 1 praf de sare

Primul pas pe care îl fac este să curăț bine de solzișori fileul de somon, apoi  îl spăl și îi înlătur pielița de deasupra.
 Fac câte o despicătură transversală pornind dinspre mijloc spre laterale astfel încât să subțiez fileul pentru a-i uniformiza grosimea și a obține o dimensiune mai mare, apoi îl condimentez cu sare și piper.


Presar pe ambele părți mărar proaspăt tocat și 2-3 frunzulițe de fenicul, storc câțiva stropi de zeamă de lămâie din feliuțele pe care le pun deasupra și rulez cât mai strâns fileul obținut.


Pun o bucățică de hârtie de copt peste o folie de aluminiu, învelesc rulada și o strâng foarte bine la capete.
Se va pregăti domol în cuptorul încins la 175° timp de 20 de minute.


Între timp mă ocup de sos pentru care omogenizez bine 2 linguri de muștar cu zeama de la o jumătate de lămâie. Adaug uleiul puțin câte puțin în timp ce amestec mereu, iar la final presar un praf de sare.


Fac rapid o garnitură de orez sălbatic integral și câțiva morcovei pe care îi fierb împreună cu orezul pentru o savoare suplimentară.

Pe platoul de final care deja  emană mirosul îmbietor de somon cu mărar, m-am decis să adaug și puțină salată de ridichi. Îmi place la nebunie această combinație… Mmmmm!

Să aveți poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu