Îmi place somonul foarte
mult și îl cumpăr destul de des pentru a mai pregăti câte o rețetă din
nenumăratele variante care îmi vin în minte pe moment și în funcție de ce am
prin frigider.
Rulada de somon cu mărar
și sos de muștar este printre preferatele mele, este delicioasă și poate fi
preparată foarte ușor dacă aveți la îndemână doar câteva ingrediente.
Ingrediente:
- 400 gr. file de somon
- 3 - 4 fire de mărar
- 2 -3 frunzulițe de fenicul (opțional)
- 2 felii de lămâie
- sare și piper după gust
Pentru sosul de muștar:
- 2 linguri muștar Dijon
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 3 - 4 linguri cu ulei de măsline
- 1 praf de sare
Primul pas pe care îl fac
este să curăț bine de solzișori fileul de somon, apoi îl spăl și îi înlătur pielița de deasupra.
Fac câte o despicătură transversală pornind
dinspre mijloc spre laterale astfel încât să subțiez fileul pentru a-i
uniformiza grosimea și a obține o dimensiune mai mare, apoi îl condimentez cu
sare și piper.
Presar pe ambele părți
mărar proaspăt tocat și 2-3 frunzulițe de fenicul, storc câțiva stropi de zeamă
de lămâie din feliuțele pe care le pun deasupra și rulez cât mai strâns fileul
obținut.
Pun o bucățică de hârtie
de copt peste o folie de aluminiu, învelesc rulada și o strâng foarte bine la
capete.
Se va pregăti domol în cuptorul
încins la 175° timp de 20 de minute.
Între timp mă ocup de sos
pentru care omogenizez bine 2 linguri de muștar cu zeama de la o jumătate de
lămâie. Adaug uleiul puțin câte puțin în timp ce amestec mereu, iar la final
presar un praf de sare.
Fac rapid o garnitură de orez
sălbatic integral și câțiva morcovei pe care îi fierb împreună cu orezul pentru
o savoare suplimentară.
Pe platoul de final care
deja emană mirosul îmbietor de somon cu
mărar, m-am decis să adaug și puțină salată de ridichi. Îmi place la nebunie
această combinație… Mmmmm!
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu